40° не завжди піднімають настрій

40° не завжди піднімають настрій

Липень поки що не надто тішить літнім сонечком Україну, зате щедро обдаровує теплом Центральну та Східну Європу. Уже кілька днів сорокаградусна спека стоїть у Сербії. Курортникам добре: можна рятуватися від палючого сонця в морі. А фермерам, які в таких нестерпних умовах намагаються врятувати хоча б частину врожаю, непереливки. Аналогічна ситуація склалася в сусідніх Румунії та Хорватії, де останніми днями від надмірно високої температури загинуло дев’ятеро людей.

Врятувати рядового євро

Врятувати рядового євро

«Для гарантування стабільності зони євро буде здійснено все необхідне, — запевнив голова Єврогрупи (міністрів фінансів єврозони) Жан–Клод Юнкер після завершення чергового засідання у Брюсселі. Нарада, яка почалася в понеділок, тривала до пізньої ночі: головною темою обговорення знову була криза в Греції. Як повідомив керівник Єврогрупи, для порятунку фінансової ситуації в цій країні «буде підвищено гнучкість та обсяг Європейського фонду фінансової стабільності (з 440 млрд. до 700 млрд. євро), продовжено терміни та знижено відсоткові ставки за кредитами Греції». За словами Юнкера, міністри фінансів єврозони також доручили спеціальній робочій групі «зважити можливості щодо формування нової багаторічної програми підтримки Греції, а також розробити заходи із забезпечення зниження вартості обслуговування її суверенного боргу». На засіданні також пролунало попередження про те, що складності з обслуговуванням свого державного боргу можуть з’яви­тися в Іспанії та Італії.

Він ще станцює фламенко

Він ще станцює фламенко

Лікарі університетської клініки іспанського міста Валенсія вперше у світі здійснили трансплантацію обох ніг. Група хірургів під керівництвом відомого іспанського трансплантолога Педро Кавадаса пересадила донорські нижні кінцівки пацієнтові, якому було неможливо підібрати функціональний протез. Перш ніж повідомити про це громадськості, медики близько доби спостерігали за станом пацієнта.

Росія теж хоче в Європу без віз

Росія теж хоче в Європу без віз

Росія не менше, ніж Україна, прагне безвізового режиму з Європейським Союзом. І тамтешні можновладці, так само, як і наші, люблять заявляти, що до підписання відповідної угоди залишається «всього нічого». Учора в Брюсселі відбувся заключний раунд переговорів між Росією та ЄС, у ході якого узгодження переліку спільних кроків щодо переходу до безвізового режиму «було завершено на 99 відсотків». Про це по завершенні переговорів повідомило агенції ІТАР–ТАКС «поінформоване дипломатичне джерело». «Офіційна інформація з’явиться дещо пізніше», — пообіцяв дипломат, який побажав залишитися неназваним. — Цей документ, який відкриває шлях до підготовки угоди про безвізовий режим, складається з чотирьох розділів: про захищеність документів, включно з біометричними даними, про міграційний та прикордонний контроль, протидію транскордонному тероризму і злочинності. В останньому розділі перелічено решту питань, зокрема взаємодію з Радою Європи, гарантування прав людини і тому подібне».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Пляжна контрреволюція

Пляжна контрреволюція

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Після «жасминової революції» потік туристів до Тунісу відчутно знизився. Але саме на туризм тут покладають великі надії як на важливий чинник для виходу країни з кризи. 24 липня в Тунісі відбудуться парламентські вибори, після яких напруга, швидше за все, остаточно спаде. «Тоді й ласкаво просимо на наші пляжі», — кажуть тунісці. І на українських гостей мають особливі види.

Після поїздки до Тунісу знайомі часто запитують — мов­ляв, ну що, стріляють там часто? Чи варто туди їхати? Не тільки не стріляють (пострілів не було навіть під час «жасминової революції», яка відбулася ще в січні) — я навіть жодного неприязного вигуку не чув. А їхати варто. Середземноморські курорти Тунісу зараз вражають не лише «ультра–ол–інклюзивами» і традиційними послугами для відпочивальників, а й малолюдністю та роздоллям. Не рекомендують тільки надто заглиблюватися в пустелю, де в оазах поблизу кордону з Лівією живуть лівійські біженці та можуть переходити через кордон тамтешні повстанці. Хоча це, при всій симпатії до них із боку туніського уряду, тепер категорично заборонено.

Всі статті рубрики