Єднання Києва й «Дніпра»

13.07.2011
Єднання Києва й «Дніпра»

Новому воротареві «Арсеналу» Євгенові Боровику довелося попрацювати в поті чола. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Перший тур у прем’єр–лізі розтягнувся аж на чотири дні й закінчився позавчора ввечері матчем «Арсенал» — «Дніпро» на стадіоні ім. Лобановського. Не виключено, що винесення домашніх ігор «канонірів» на понеділок у цьому сезоні стане поширеною практикою. Адже команда домовилася про оренду стадіону «Динамо», а передбачено чимало турів, у яких домашні ігри проводять і динамівці, і «арсенальці».

«Каноніри» й «дніпряни» істотно покращили показники туру: кількість забитих м’ячів зросла до двадцяти. Підсумкова нічия 3:3 якщо комусь і могла зіпсувати настрій, то точно не киянину Йонуцу Мазілу, який свого часу грав за «Дніпро», та дніпропетровцю Олексію Антонову: ці нападники відзначилися дублями.

Обидві команди стабільно декларують бажання за підсумками сезону опинитися у єврокубковій зоні. Переконливіше в таких претензіях виглядають дніпропетровці, з огляду на підсилення новими гравцями. Так, «Дніпро» підписав трирічний контракт із півзахисником Денисом Олійником, який донедавна грав за «Металіст», а раніше був одним із лідерів «Арсеналу». На часі — оформлення «Дніпром» контракту з динамівцем Романом Зозулею, який позавчора ввечері прийшов на матч наразі як глядач.

Олійник теж спостерігав за поєдинком із трибуни. При цьому охочих отримати в нього автограф було чи не більше, ніж тих, що «штурмували» динамівців Євгена Хачеріді та Максима Коваля.

Перевагою більшу частину матчу володіли дніпропетровці, а ось забивали спочатку лише господарі. Румун Мазілу, який у попередньому чемпіонаті відзначився сім разів, тепер може замахнутися і на вищий показник. Курйозним вийшло перше взяття воріт Яна Лаштувки: після прострільної передачі Володимира Польового м’яч, пущений ніби з гармати, просто влучив Йонуцу в голову і від неї влетів у сітку. А другий гол Мазілу був уже робочий — точний удар зльоту ледь не з кута штрафного майданчика.

У другому таймі в поті чола працював кіпер господарів Євген Боровик, який дебютував за «Арсенал» (правами на нього володіє саме «Дніпро»). Усього за дві хвилини гості відквитали два м’ячі. Спочатку португалець Матеуш реалізував пенальті за гру рукою Саулюса Міколюнаса, а далі почався бенефіс Олексія Антонова, що в міжсезоння переїхав до Дніпропетровська з Маріуполя. Вихованець школи «Дніпра» вийшов на поле у другому таймі, але цього вистачило, аби врятувати клуб від поразки. У перерві між голами новобранця «відзначився» Руслан Ротань, який під час «пожежі» у своєму воротарському майданчику «вибив» м’яч прямісінько в сітку. Треба відзначити, що Хуанде Рамос після перерви перевів Ротаня в центр оборони, і захисні порядки гостей перетворилися на прохідний двір: той же Мазілу не реалізував два виходи сам на сам, а Ковпак міг би зробити рахунок 4:3 на користь киян, якби в компенсований час ретельніше пробив упритул.

«Вважаю, що нам багато вдалося в цій грі. Ми не грали на нічию з «Дніпром», а збирались їх перемагати. Сьогодні суперникові просто пощастило», — визнав білоруський наставник «Арсеналу» Леонід Кучук, який працює з клубом трохи більше місяця. Кучук пообіцяв, що його команда й надалі не роздаватиме очки просто так. Хуанде Рамос погодився, що цього вечора змагалися два рівні колективи.

 

ТАБЛО

Прем’єр–ліга. Заключний матч 1–го туру

«Арсенал» — «Дніпро» — 3:3

Голи: Мазілу, 17, 36; Ротань, 64 (у свої ворота) — Матеуш, 52 (пен.); Антонов, 54, 89

4 200 глядачів

Лідери: «Шахтар», «Таврія», «Іллічівець», «Металург» (Д), «Кривбас», «Олександрія» — 3, «Дніпро», «Арсенал»,«Металіст», «Динамо» — 1.

Бомбардири: Мазілу, Антонов — 2.

* * *

Копа Америка (Аргентина). 3–й тур. Група А. Аргентина — Коста–Ріка — 3:0 (Агуеро, 45, 52; Ді Марія, 64).

Підсумкове становище в групі: Колумбія — 7 , Аргентина — 5, Коста–Ріка — 3, Болівія — 1.

Збірній Коста–Ріки, яка є запрошеним учасником на цьому змаганні, для виходу у «плей–оф» було достатньо нічиєї. Але господарі, перебуваючи під тиском переповненого стадіону ім. Маріо Кемпеса в Кордові, були налаштовані тільки на виграш.