Що Бог дав — усе на обличчя

02.06.2004

      Підживлення організму —  запорука хорошого самопочуття і здоров'я, але для того, щоб і ваша шкіра мала таке саме «гарне самопочуття», її також потрібно підживлювати. Проте навесні виникає ще одна проблема —  веснянки та пігментні плями. Щоб убити двох зайців —  освіжити і заодно відбілити шкіру, пропонуємо кілька масок, якими користувалися ще наші бабусі. Жодної хімії —  тільки натурпродукти.

 

Маска із сиру

      Свіжий сир ретельно перетираємо, щоб не було грудочок, додаємо трішки кефіру, щоб утворилася кашоподібна маса, і кілька крапель лимонного соку. Наносимо на шкіру обличчя (обережно з ділянками шкіри біля очей і губ!). Тримаємо 20 хв. Змиваємо холодною водою.

Увага! Сир вибираємо залежно від типу шкіри: жирний —  для сухої, пісний —  навпаки, для жирної.

Маска з петрушки

      Зелень петрушки дрібно посікти, а потім розім'яти у ступці, додати кефір (знову ж таки, в залежності від типу шкіри кефір має бути чи жирним, чи, навпаки, обезжиреним). Цю масу важко накладати на шкіру, бо вона розтікається. Тому варто зробити з марлі малесенькі серветочки, вмочувати їх у приготовлену кашку і накладати на ділянки обличчя. Тримати якнайдовше.

      Після вмивання дуже корисно протирати шкіру обличчя, шиї і області декольте кубиками льоду —  це чудово тонізує її. Воду для льоду бажано брати якщо не мінеральну, то бодай з бювету чи джерела. Якщо ж ви не полінуєтеся і зробите відвар з ромашки (який, до речі, також відбілює шкіру), то ваше обличчя отримає додатковий «бонус».

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>