Злодій грабує, мент — на «шухері»

22.06.2011

Злодій–рецидивіст iз багатьма судимостями і міліцейський оперативник організували банду, що спеціалізувалася на грабежах офісів, гаражів та великих складських приміщень. На їхньому рахунку щонайменше шість успішних вилазок на чужу територію. Кримінальному авторитету і міліціонеру допомагали найняті ними двоє харків’ян. Оргтехніку та інші крадені речі злодії продавали через знайомих, місцеві ринки та інтернет. За півроку активної діяльності вторгували близько 350 тисяч гривень.

В організованому угрупованні міліціонер був мозковим центром. «Колишній оперативник відпрацьовував місцевість, — каже заступник начальника обласного УБОЗ Харківщини Валерій Салманов, — відслідковував графіки роботи, наявність охорони, сигналізацію». Тобто після вибору об’єкта міліціонер проводив усю необхідну розвідку, а вже під час самої операції сидів «на варті» у вантажному автомобілі. У разі, якщо на горизонті з’являлися небажані свідки, сповіщав товаришам дзвінком з мобільного телефона. Крадені речі до продажу подільники зберігали у найманій квартирі.

Спіймали злодіїв на гарячому бійці спецпідрозділу «Сокіл», коли вони серед ночі вибралися грабувати один iз місцевих швейних цехів. Вдома в учасників угруповання та в найманій ними квартирі правоохоронці знайшли зброю і частину вкрадених речей. Наразі їхню вину вже повністю доведено. Організатори банди можуть потрапити за ґрати на дванадцять років.