«Мажор» наїхав на міліцію

«Мажор» наїхав на міліцію

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вночі у Києві син депутата БЮТ Юрія Сербіна виїхав своїм «Лексусом» на зустрічну смугу й зіштовхнувся з машиною співробітників центрального апарату МВС. Аварія сталася в самому центрі міста — на вулиці Велика Житомирська. У результаті серйозно пошкоджено обидві машини. Учора в інтернеті з’явилося відео з місця аварії, зняте очевидцем. Коментар людини, яка бачила цю ДТП, такий: «Лексус» вилетів на зустрічну смугу, де й наскочив на міліцейську автівку. Пізніше інформагенція УНІАН з’ясувала, що «Лексус» належить Андрію Сербіну.

Пливіть у Чигирин

Пливіть у Чигирин

У селі Адамівка Чигиринського району запрацював порт, який не функціонував останні 15 років. Ранiше порт «Адамівка» був одним із пунктів, який зв’язував батьківщину гетьмана Богдана Хмельницького з такими містами, як Черкаси, Канів, Київ, Світловодськ, Кременчук, Донецьк.

Ми обрали, ми i звільнимо

Ми обрали, ми i звільнимо

Конфлікт між мешканцями Херсона й депутатом міськради від Партії регіонів Галиною Гривняк розгорівся після того, як вона проголосувала на сесії міськ­ради за вирубку дубового парку заради будівництва чергової автостоянки та супермаркету. Фактично депутат проголосувала за підтримку бізнес–структур, які зазіхають на інтереси її ж виборців. Адже більше року мешканці Херсона активно виходять на акції протесту проти вирубки дубових насаджень, що є справжньою «візитною карткою» міста. І ось конфлікт став підставою для проведення зборів жителів округу, який свого часу проголосував за Галину Гривняк від Партії регіонів. Більшістю голосів було прийнято рішення про проведення референдуму з метою звільнення депутата.

«Відсіч» проекту Табачника

«Відсіч» проекту Табачника

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Чергова хвиля молодіжного невдоволення діями освітнього міністра прокотилася вчора перед будинком уряду. У рамках кампанії «Проти деградації освіти» студенти виступили проти намірів Дмитра Табачника «по–своєму» реформувати освітню галузь. Найбільш одіозними і обурливими нормами «табачниківського» законопроекту вони називають ліквідацію фактичної свободи студентського самоврядування, дозвіл адміністраціям вищих навчальних закладів необмежено збільшувати розмір плати за навчання студентів–контрактників, надання додаткових освітніх послуг за окремі грошові внески.

Випробування брудом

Випробування брудом

Упродовж останніх двох років місто не раз завалювало сміттям, навколо чого щоразу виникали масштабні політичні баталії й з’являлися нові проекти, які начебто мали раз і назавжди вирішити питання, що робити з відходами. Нагадаємо, Тернопіль ще з часів Радянського Союзу багато років незаконно (екологи заборонили у зв’язку з близькістю до головного міського водозабору) вивозив відходи на сміттєзвалище біля села Малашівці Зборівського району, мешканці якого у 2009–му категорично проти цього «повстали». Відтак, відповідно до результатів перманентних перемовин iз владою, вони то пускали сміттєвози на свою територію, то знову перекривали в’їзд.

Звертайся до Бога державною

Звертайся до Бога державною

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Відкриття та освячення Українського Біблійного дому збiглося зі святкуванням 20–річчя Українського Біблійного товариства (УБТ), а сам ювілей об’єднав представників 16 провідних християнських церков різних християнських конфесій, що входять до складу товариства, богословів і дослідників. Під час святкування всі охочі мали змогу отримати вичерпну інформацію про священну книгу християнства, ознайомитися з перекладами Біблії українською мовою, а також перекладами Святого Письма іншими мовами світу.

Провокація чи здирництво?

Провокація чи здирництво?

Справа будівництва багатоповерхівки на місці знесеного готелю «Дружба», яку має зводити будівельна корпорація «МАКО», очолювана сином Президента Олександром Януковичем, набула кримінального забарвлення. Як уже писала «УМ», намагання забудовника «відхопити» ласий шмат землі у самому центрі Донецька й звести там суперсучасний 24–поверховий хмарочос із паркінгом на 200 машиномісць, при цьому відібравши подвір’я та дитячий майданчик у кількох сусідніх будинків, призвів до жорсткого протистояння між тутешнiми мешканцями та забудовником. Не обійшлося і без силових методів: забудовник найняв кілька десятків молодиків, які спортивними торсами, подекуди застосовуючи i стусани, витіснили демонстрантів за межі «зони МАКОвого впливу».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Луганськ безкарно червонiє

Луганськ безкарно червонiє

Обурені вивішуванням червоного прапора члени Луганської обласної організації Української народної партії вже звернулися до правоохоронців з вимогою покарати місцеву владу. Голова облорганізації Валентин Ткалич назвав рішення про вивішування прапорів Перемоги «брутальною неповагою до рішень Конституційного Суду». КС, нагадаємо, минулої п’ятниці назвав антиконституційним закон Верховної Ради про вивішування копій прапора Перемоги поруч із державним стягом під час заходiв, присвячених подiям Великої Вітчизняної війни. «Луганськ, виявляється, живе за своїми законами: червоні полотнища поруч iз державними майорять по всьому обласному центру — від Луганської облради та міськ­ради до музеїв, театрів, учбових закладів, бібліотек та аптек», — апелює до правоохоронців УНП.

Всі статті рубрики