Це наша пустеля

Це наша пустеля

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Одне з топ–10 природних чудес України — Олешківські піски, що в Херсонській області, — є предметом довгої дискусії туристів, вчених і краєзнавців. Одні безапеляційно називають ці поклади відкритого піску в 161,2 тисячі гектарів, що півмісяцем пролягли вздовж Дніпра, найбільшою в Європі пустелею, а інші ставлять під сумнів і слово «найбільша», і слово «пустеля». Учені запевняють, що за кліматичним режимом цей піщаний масив, що витягнувся приблизно на 150 кілометрів із півночі на південь і на 30 — із заходу на схід, слід віднести до напівпустель. Утім місцевим мешканцям, які називають Олешківські піски просто «кучугурами», постійно потерпають від спеки та ще донедавна — від піщаних буревіїв, аж ніяк не легше від того, як саме вчені називають їхню малу «суху» батьківщину.

А ще Олешківська пустеля цілком може претендувати на статус найменш відомої пам’ятки природи в країні.

Контролери налетіли: кру, кру, кру...

Контролери налетіли: кру, кру, кру...

У Сумах завершила свою роботу група фахівців Держ­фінінспекції (ДФІ) — колишнього КРУ. Точніше, майже завершила. Бо, почавши 12 квітня й відпрацювавши загалом до 28 травня один напрямок, інспекція ще продовжує перевіряти сферу комунального майна.

Подяка від НАТО

Подяка від НАТО

Два екіпажі Мелітопольської авіатранспортної бригади одержали подяки від НАТО за успішну участь у доставці вантажів на Гренландію. Попри те, що наш льотний тандем упродовж трьох діб працював у майже бойових умовах, вони доправили на острів пального навіть більше від запланованих обсягів.

«Колеса» для відходів

«Колеса» для відходів

Щоправда, звичних оку «носатих» великоваговиків марки «КрАЗ» біля контейнерів для сміття на вулицях наших міст ви не побачите. Адже йдеться про нові розробки автомобілів різної вантажопідйомності без капотів, які виготовлені за схемою «кабіна над двигуном». Це дозволило скоротити габаритну довжину автівки та зменшити радіус повороту, а значить, суттєво підвищити можливості для маневру. Останній фактор набуває особливого значення на «звужених» вулицях і в таких же «малогабаритних» дворах, які до того ж останнім часом заставленi різними видами транспорту.

Всі статті рубрики