Ти з ким: з нами чи з огірком?

Ти з ким: з нами чи з огірком?

Овочі з євросоюзівською пропискою в Україні тепер перебувають під великою підозрою. Так рішуче відреагував Прем’єр–міністр Микола Азаров на «огірковий скандал», що виник між Іспанією та Німеччиною. Нагадаємо, що лише за один день — між 31 травня і 1 червня — у ФРН понад 1500 людей отримали зараження гострою кишковою інфекцією, причому з летальними наслідками. Жертвами хвороби вже стали 17 осіб. Причиною нібито стали огірки, які неналежним чином вирощували на двох іспанських фермах. Постраждалі від інфекції вже є в Австрії, Данії, Нідерландах, Норвегії, Швеції, Швейцарії та Великобританії. А також Іспанії. Але найцікавіше, що заразу на батьківщину підозрілих огірків люди привезли... з Німеччини.

Владу — під контроль!

Владу — під контроль!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Представники одеських опозиційних ЗМІ сподіваються на допомогу партії «Наша Україна»: учора під час «круглого столу» з головою її політради Валентином Наливайченком та членом політради Данилом Лубківським вони розповіли про утиски, яких зазнають від місцевої влади. Символічно захід проходив у редакції обласної громадсько–політичної газети «Чорноморські новини», яка вже рік і два місяці бореться з відкритим чи прихованим економічним тиском з боку голови Одеської облдержадміністрації Едуарда Матвійчука.

Символіка рабства і репресій

Символіка рабства і репресій

Протест прокурора на рішення про заборону вивішувати червонi прапори, ухвалене депутатами міськради, зазнав фіаско. Нагадаємо, у квітневій ухвалі йшлося про «заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території міста Львова». Львівська прокуратура вимагала привести цю ухвалу у відповідність до недавнього закону України, котрим Верховна Рада легалізувала червоний прапор.

Гончарне коло проти «болгарок»

Гончарне коло проти «болгарок»

Днями Голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець озвучив інформацію про те, що майстерня, в якій зараз працює художник–кераміст Сергій Спасьонов, незабаром матиме іншого господаря. Враховуючи реалії останніх років, можна навіть не сумніватися в тому, що це точно буде не представник творчої професії. Як розповів депутат Київради, до нього звернулися члени Національної спілки майстрів народної творчості і розповіли, що це приміщення за адресою вулиця Костянтинівська, 44 А, яке Спілка орендує вже багато років, продали на таємному аукціоні. Майстри отримали лист від комунального підприємства «Оренда» (Подільська райдержадміністрація Києва), в якому повідомляли про зміну власника. До цього ні про який аукціон iз продажу цього приміщення художники не чули, відповідно, він відбувся без нинішнього орендаря. Що, звісно, суперечить законодавчим нормам.

Стіна гордості

Стіна гордості

У місті над Дніпром впроваджується унікальний проект: тут зводять, як її вже жартiвливо назвали, велику черкаську стіну — «FaceWall «Ми — Черкаси». У квадратні рамки 30–метрової фотостіни, аналогів якій немає в жодному українському місті, вмонтують чотири тисячі фотоплиток — вiдбиткiв фотографій городян. FaceWall зведено у Долині Троянд, улюбленому місцi відпочинку черкащан, а урочисте її вiдкриття вiдбудеться цiєї суботи — до 725–ї рiчницi мiста.

Пляма ціною в 300 тисяч доларiв

Пляма ціною в 300 тисяч доларiв

Природоохоронна прокуратура оцінила попередньо збитки від виливу нафти в море у районі порту Іллічівськ у 300 тисяч доларів. Остаточні збитки ще підраховують, повідомляє прес–служба Міністерства екології та природних ресурсів України. За інформацією прес–служби, було зібрано 914,5 кг нафтопродуктів, які хвилями викидало на берег. Нагадаємо, що НП сталася 28 травня в нейтральних водах неподалік порта Іллічівськ, що на Одещині. Проте пляма так швидко розтеклася по поверхні моря, що наступного дня нафту виявили на 30—50 кiлометрiв північніше місця НП — на пляжах Одеси, Кароліно–Бугаза, Затоки, тобто навіть у курортних селищах, які готуються днями зустріти відпочивальників.

П’ятий пiшов

П’ятий пiшов

Учора в Маріуполі підтвердили діагноз «холера» і госпіталізували ще одного, вже п’ятого постраждалого. Як повідомила «УМ» із місця подій завідуюча відділом особливо небезпечних інфекцій Донецької обласної санітарно–епідеміологічної станції Галина Коломійцева, причиною зараження знову стала риба — постраждалий незадовго до цього рибалив, а потім з’їв свій улов.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики