Дзвоном і навкулачки

Дзвоном і навкулачки

У суботу під час акції протесту проти забудови фундаменту церкви Богородиці, до якої долучилися небайдужі кияни та активісти кількох громадських організацій, церковники, що «застовпили» територію дерев’яною капличкою, спробували зірвати захід дзвонами і кулаками.

«Ляпас» яйцем пробачено

«Ляпас» яйцем пробачено

Одним розчерком пера Віктор Янукович поставив крапку, принаймні для себе, в скандально відомій історії, яка трапилася з ним під стінами Прикарпатського національного університету 24 вересня 2004–го. Нагадаємо, що того дня основний конкурент Віктора Ющенка в боротьбі за найвищий державний пост осоромився перед усім світом, гепнувшись на асфальт від яйця, кинутого першокурсником Дмитром Романюком. Відтоді яєчний шлейф супроводжував усю виборчу кампанію–2004 тодiшнього Прем’єр–мiнiстра Вiктора Януковича.

Молитва над Харковом

Молитва над Харковом

День новомучеників Слобідського краю цього року відзначався з особливим креативом. Троє священиків піднялися у небо на борту літака і за 40 хвилин польоту окропили святою водою увесь Харків. У цей час учасники хресної ходи вознесли молитву до Бога біля злiтної смуги приватної фірми «Лілієнталь» у Черкаській Лозовій, що безкоштовно надала для богоугодної справи одну зі своїх крилатих машин.

Літо — достроково

Літо — достроково

Учора, а особливо сьогодні вся Україна відчула, що літо прийшло достроково, причому літо над­звичайно спекотне. Нетипова для цих останніх днів травня температура вище 30 градусів покрила майже всю країну, за винятком хіба що Карпатського регіону — там синоптики прогнозують короткочасні дощі і навіть грози при прохолодних 14—19 градусах повітря.

Борітеся — не борете!

Борітеся — не борете!

Група держав із протидії корупції Ради Європи (GRECO) відзначила провал України за 13 напрямами у законодавчому забезпеченні боротьби з корупцією та невідповідність європейським стандартам боротьби з цим явищем. Відповідну оцінку міжнародні експерти дали на засіданні, яке проходило наприкінці минулого тижня в Страсбурзі.

Кому феєрверк, а кому — пожежа

Кому феєрверк, а кому — пожежа

Святкування Днів Києва завершилося не лише грандіозним феєрверком над Дніпром у районі Поштової площі, а й масштабною пожежею на ринку «Виноградар». Як повідомляє прес–служба столичного управління МНС, повідомлення про пожежу за адресою вулиця Порика, 2, що у  Подільському районі, надійшло на одинадцятій хвилині по першій ночі. На момент прибуття пожежників уже горіла значна частина ринку площею близько 1000 квадратних метрів. Вогонь швидко розповсюджувався торговельними павільйонами, тому основним завданням для рятувальників було не допустити подальшого розповсюдження полум’я.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Холера ясна!

Холера ясна!

Три випадки зараження холерою на Донеччині зафіксували ще 29 травня. Як учора на брифінгу повідомив голова Державної санітарно–епідеміологічної служби України Сергій Риженко, на холеру захворіло двоє людей віком 55 і 60 років. Один iз хворих вживав тушковані та смажені бички з Азовського моря, а інший, рибалка, упав за борт і наковтався води. Також холерою захворіла 90–рiчня пенсіонерка, яка їла смажені бички. Cумнівів у діагнозі не було: фахівці виділили холерний вібріон О1, біовар Ель–Тор і серовар Огава, повідомляє прес–служба Держсанепідемслужби України.

Купатимемося в «чорному золотi»

Купатимемося в «чорному золотi»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Масляні нафтові плями довжиною у два кілометри з’явилися минулої суботи на центральному пляжі міста Іллічівськ Одеської області, що не так давно отримав від комісії Євросоюзу «Голубий прапор» — відзнаку, яка надається прибережним курортам, якi відповідають міжнародним екологічним стандартам. За день нафта досягла й пляжів Одеської області — селища Совіньйону та села Молодіжне, а також узбережжя Одеси — міських пляжів.

Всі статті рубрики