Косово розбрату

Косово розбрату

27 травня у Варшаві відбудеться XVII саміт країн Центральної і Східної Європи, в якому має взяти участь також і Президент України. Але вже за кілька днів до початку над цим заходом почали збиратися хмари. Річ у тім, що Польща на правах господаря запросила на саміт президента Республіки Косово Атіфету Ях’ягу, обрану на цю посаду два місяці тому. Ті європейські країни, які не визнають Косово, бо вважають його незаконним квазідержавним утворенням, що виникло лише внаслідок грубого втручання США, тепер зважують доцільність своєї участі у Варшавському саміті. Принаймні президенти Сербії, Румунії та Словаччини вже заявили, що не приїдуть.

Ой хмариться, попелиться…

Ой хмариться, попелиться…

Ісландський вулкан Грімсвотн, який активізувався 21 травня, наразі не збирається повертатися в сплячку. І створює дедалі більші проблеми для авіаперевезень у небі Європи. Стовп вулканічного пилу висотою від 8 до 12 кілометрів шириться над континентом. Метеорологи не можуть чітко передбачити його подальший шлях, але вчора по обіді прогнозували, що до вечора хмара накриє Лондон, сьогодні на сході Європи дійде до Польщі , а завтра на півдні — до Франції.

Жертва Путіна чи садист–ґвалтівник?

Жертва Путіна чи садист–ґвалтівник?

У справі колишнього глави Міжнародного валютного фонду Домініка Стросс–Кана, якого звинувачують у спробі зґвалтування покоївки нью–йоркського готелю «Софітель», з’явився перший речовий доказ. Як повідомляють американські ЗМІ, на одязі покоївки виявлено сліди сперми, ДНК якої ідентичне ДНК обвинуваченого. Утім офіційні представники слідства заявляють, що лабораторні аналізи ще тривають, тому про остаточні результати говорити рано.

День Європи поза Європою

День Європи поза Європою

Минулої суботи трапилося приїхати з Ірпеня до Києва — мистецьке об’єднання «Остання барикада» проводило на Михайлівській площі акцію під назвою Ніч поезії. Вшановували світлу пам’ять Юрка Покальчука — незабутнього нашого Пако. Але, крім акції на Михайлівській, того дня у столиці відбувалося багато подій під спільною назвою День Європи.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Абхазці й грузини будуть разом — інакше й бути не може»

«Абхазці й грузини будуть разом — інакше й бути не може»

Завтра Грузія відзначає День незалежності. До ювілейної (як і українці, цього року грузини святкують 20–річчя відновлення суверенітету) річниці ця горда й красива країна підійшла неспокійно: на вулицях знову мітингує опозиція, вимагаючи відставки президента Михаїла Саакашвілі й дострокових парламентських виборів. Попри чимало успішних реформ, проблеми в країні справді залишаються. Та чи не найбільшою з них є та, у ставленні до якої, незважаючи на всі інші розбіжності, і влада, й опозиція єдині: окупація частини території Російською Федерацією. Принаймні голова уряду Автономної Республіки Абхазія (не сепаратистського, а, з точки зору Тбілісі, легітимного) Гіоргі Барамія переконаний: жодні грузинські політики, хоч би як вони не любили Саакашвілі чи будь–кого іншого, ніколи не схвалять розірвання країни на шматки. Днями пан Барамія відвідав Україну, де зустрівся з абхазькими біженцями й поспілкувався з парламентаріями, зокрема заступником голови Комітету ВР у закордонних справах Тарасом Чорноволом. А на завершення провів в Інституті світової політики презентацію для журналістів, розповівши про ситуацію, що склалася в окупованій Абхазії.

«Зайчик» схуд більш ніж удвічі

«Зайчик» схуд більш ніж удвічі

Національний банк Білорусі здійснив девальвацію білоруського рубля: відучора він подешевшав одразу на 56 відсотків. Такого кроку було не уникнути, оскільки з початку цього року білоруська валюта подешевшала по відношенню до долара на понад 70 відсотків. Ні Національний банк, ні влада, ні офіційні ЗМІ при цьому не вживають слово «девальвація». «Підтриманню стабільності білоруського рубля сприятимуть подальші кроки уряду та Національного банку, скеровані на досягнення макроекономічної збалансованості у країні», — сказано в поширеному в понеділок прес–релізі Нацбанку.

Всі статті рубрики