Із вірою у сильну стать

25.05.2011
Із вірою у сильну стать

Олександр Долгополов легко пробився до другого кола «Ролан Гарроса». (Фото сайту Daylife.com.)

Олександр Долгополов учора успішно стартував на червоних кортах «Ролан Гарроса», про які має непогані спогади з минулого року. Тоді Сашко, який уперше виступав у основній сітці відкритого чемпіонату Франції, пробився до третього раунду. І нині турнірна доля в Парижі прихильна до нашого амбітного співвітчизника.

Українцеві, сіяному під 21–м номером, у стартовому колі протистояв німець Райнер Шутлер. 35–річний ветеран майже нічого не зміг протиставити значно молодшому суперникові. У третьому геймі першого сету Долгополов уперше виграв подачу німця, те саме зробив у сьомому — маємо 6:3. Ідентичний рахунок був і в другому сеті, а в останньому німець просто здався. 6:3, 6:3, 6:1 — переконлива перемога Долгополова.

У другому колі 22–річний киянин зустрінеться з австрійцем Андреасом Хайдер–Мауером. Тобто є чудова нагода повторити минулорічне паризьке досягнення.

Сьогодні ж свій поєдинок другого кола проведе і Сергій Стаховський, 31–й номер посіву. Його суперником буде японець Кеї Нішікорі. Нагадаємо, жодна з наших дівчат, представлених на «Ролан Гарросі» значно ширше, ніж чоловіки, далі першого раунду не пройшла.

Позавчора ввечері у чоловіків із–поміж сіяних боротьбу припинили чех Томаш Бердих (6), француз Мішель Ллодра (22), канадець Мілош Раонич (26), у жінок — чешка Клара Закопалова (31).

Цікаві матчі, що закінчилися вчора до 17:00 за київським часом: Енді М’юррей (В. Британія, 4) — Ерік Продан (Франція) — 6:4,6:1, 6:3, Флоріан Маєр (Німеччина, 20) — Ігор Куніцин (Росія) — 6:3, 4:6, 6:6, 6:3, Марія Шарапова (Росія,7) — Мар’яна Лючич (Хорватія) — 6:3,6:0.