Королева, яку не чекають

Королева, яку не чекають

Королева Великої Британії Єлизавета ІІ вчора вирушила з офіційним візитом до Ірландської Республіки. Це історична подія, адже нога британського монарха не ступала на землю Ірландії відтоді, як 90 років тому ця країна виборола незалежність і вийшла зі складу Об’єднаного Королівства. І в Лондоні, й в офіційному Дубліні наголошують, що чотириденний візит Її Величності має послужити зближенню двох країн. Зокрема, очікується, що Єлизавета II покладе вінок до меморіалу полеглих за незалежність Ірландії.

Острів безнадії

Острів безнадії

Голова Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс–Кан, якого у США звинуватили у спробі зґвалтування, очікуватиме суду у знаменитій нью–йоркській в’язниці «Райкерс–Айленд», розташованій на однойменному острові. Це цілий комплекс із десяти окремих тюрем, де загалом перебуває близько 11 тисяч в’язнів. 62–річного Стросс–Кана помістили у відділення, де сидить багато злочинців із заразними хворобами. Щоправда, високопоставленому арештанту виділили окрему камеру.

Освіта з–під паранджі

Освіта з–під паранджі

Король Саудівської Аравії Абдалла ібн Абдель Азіз, представники монаршої родини та члени уряду урочисто відкрили найбільший у світі жіночий Університет принцеси Нори бінт Абдель Рахман. На будівництво цього навчального закладу, розташованого неподалік столиці королівства — Ер–Ріяда, уряд витратив понад п’ять мільярдів доларів. Площа університету разом із гуртожитками для студенток та іншою інфраструктурою становить більше 800 гектарів. Для зручності пересування гігантським кампусом на його території прокладено монорейкову дорогу, але студентки долатимуть відстань між корпусами переважно на міні–електромобілях. В університеті навчатиметься близько 50 тисяч молодих арабок.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики