По знання — зрання

По знання — зрання

Міносвіти має намір упродовж двох наступних років перевести всі українські школи на навчання в одну зміну — існує вже й відповідний наказ про поетапну «пертурбацію». «Друга зміна у школі повинна залишитися лише сторінкою в історії педагогіки», — коментує рішення Міносвіти заступник міністра Борис Жебровський. За даними прес–служби відомства, в Україні понад тисяча шкіл (а це 5,8 % від загальної кількості) проводить заняття у дві зміни. Найбільше таких шкіл у Криму, Севастополі, Рівненській і Закарпатській областях.

Під знаком футболу

Під знаком футболу

Як учора повідомив директор департаменту Європейського Союзу МЗС України Василь Філіпчук, до Дня Європи по всій країні буде проведено 330 різноманітних тематичних заходів. Основне святкування традиційно відбудеться у столиці. Розпочнеться свято 21 травня о 12:00. У цей час стартує Європейський парад, який пройде Хрещатиком до майдану Незалежності. Після цього о 13:00 на сцені біля адмінбудинку КМДА розпочнеться урочиста церемонія відкриття Дня Європи в Києві, в якій візьмуть участь міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, міністр культури і туризму Михайло Кулиняк, голова КМДА Олександр Попов та його заступники, представник Єврокомісії в Україні, посли країн–членiв ЄС тощо.

Знесуть усе?

Знесуть усе?

Після кривавої бійні у понеділок між працівниками столичного ринку ТОВ «Форест–груп», активістами, з одного боку, та бійцями «Беркута» і комунальниками, які приїхали зносити ятки ринку вздовж Броварського шосе, настав період затишшя. Ввечері того ж дня останній кіоск iз тих, що підлягали ліквідації, підняли краном і відбуксували. 13 людей міліція затримала, а дехто з підприємців навіть устиг забрати свій товар.

Справедливий присмак надприбутку

Справедливий присмак надприбутку

Учора у Верховні Раді народний депутат Лілія Григорович презентувала законопроект, який, на її думку, є реальною відповіддю на проблеми нашої держави — одного з лідерів індексу бідності у світі. Депутат пропонує запровадити сплату податку на наддохід iз фізичних осіб, а отриманi таким чином кошти спрямувати на пiдтримку матерiв i пенсiонерiв.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вiдiбрало мову?

Вiдiбрало мову?

Учора в Національному театрі імені Івана Франка відбулося урочисте закриття XI міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Вперше за час свого існування конкурс відбувся без наказу міністра освіти, але попри це участь у ньому взяли школярі та студенти з усіх регіонів України. Провести ж конкурс удалося завдяки меценатам, які забезпечили і премії для переможців, і подарунки.

Гуси, якi занапастили «Замок»

Гуси, якi занапастили «Замок»

Позавчора в Українському домі у Києві, як майже щороку, відома лікарка Ольга Богомолець радувала слухачів концертом авторського романсу «Біла симфонія». Цього разу пісні на слова Ліни Костенко, яка також була у залі, звучали у супроводі Харківського молодіжного симфонічного оркестру «Слобожанський». Але у пісенно–музичну партитуру вечора вплівся відголос безмiру. Уночі у вихiднi молодики напідпитку увірвалися на територію створеного Ольгою Богомолець етнографічного музею «Замок Радомисль» (це на Житомирщинi), повалили кілька секцій паркану, зламали і витоптали рідкісні рослини в ландшафтному парку.

Всі статті рубрики