Куди приходитиме Муза

Куди приходитиме Муза

Керівника спортивно–мистецького клубу «Сакура» Миколу Мамчура у Тернополі знають як людину оригінальну і багатогранну. Недарма йому вдалося створити об’єднання, яке вже багато років поспіль допомагає людям вдосконалювати водночас і тіло, і душу. А кілька місяців тому митець і спортсмен став головним ініціатором проекту «Художники без майстерень», покликаного сприяти всім творчим людям,і передусім початківцям, які потребують приміщення для роботи, але не мають можливості облаштувати таке за місцем проживання чи орендувати.

Борг, «погашений» кров’ю

Борг, «погашений» кров’ю

Днями співробітники карного розшуку затримали замовника, організатора, посібника та безпосереднього виконавця вбивства 46–річного миргородського підприємця. Останній займався «посередницьким» агробізнесом, продаючи зерно, засоби захисту рослин і мінеральні добрива. За словами начальника обласної міліції Олександра Рудяка, замовив убивство бізнесмена його боржник, тобто фактично партнер по підприємницькій діяльності. Причому в цьому випадку «сума боргу становила сотні тисяч гривень». Для вельми специфічного «розрахунку» за нього чоловіка заманили в безлюдне місце, запросивши приїхати на склади хімікатів неподалік Миргорода. Саме там кредитора замовника й застрелив із револьвера калібру 5,6 міліметра найнятий для «мокрої» справи 45–річний мешканець сусідньої Харківської області.

Знайшли у Крупi

Знайшли у Крупi

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Цінну знахідку розкопали у селі Крупа Луцького району. Унікальний медальйон кінця XVI століття на той час був своєрідним знаком, що засвідчував право купця вести торгівлю і підтверджував сплату ним податків. Медальйон має вушко, щоб його можна було носити на шиї. Крім того, відомо, що власник проколов його, аби пришити до одягу, що говорить про його важливість.

«Розумні» есемески

«Розумні» есемески

Днями у мерії обласного центру презентували соціальний проект «Почуй мене», розроблений однією з компаній–операторів мобільного зв’язку за сприяння міської влади. Тож відтепер полтавці з вадами слуху та розладами мовлення у найскрутніших ситуаціях, коли потрібна невідкладна допомога пожежників, міліції, медиків «швидкої» чи фахівців служби газу, мають можливість зі свого мобільного телефона надіслати на номери цих служб — 101, 102, 103, 104 — «розумні» SMS–повідомлення, які фактично стають аналогами звичайного «голосового» виклику. Задля цього зв’язківці виділили окремий номер, до якого варто лише «приплюсувати» потрібні три цифри, а повпредам згаданих екстрених служб на презентації вручили спеціальне обладнання для приймання таких сигналів тривоги.

Що тобі сниться, крейсере «Україна»?

Що тобі сниться, крейсере «Україна»?

У засіках Батьківщини «мертвим вантажем» завалялося близько двох мільярдів доларів — така орієнтовна вартість недобудованого ракетного крейсера «Україна». Утримання судна, що дісталося нам у спадок від колишнього СРСР, щорічно обходиться Україні майже в 2 мільйони гривень. Наші чиновники вже понад десять років мріють про його продаж: міняються президенти, час біжить уперед, а крейсер тим часом повільно, але впевнено перетворюється на купу металобрухту...

Всі статті рубрики