«Ріг достатку» від Кабміну

«Ріг достатку» від Кабміну

На вчорашньому засіданні Кабміну урядовці тішилися тим, як «гідно країна відзначила 66–ту річницю Перемоги». «Святкування також продемонструвало, що українське суспільство відкидає розкольницькі спроби спотворити величний подвиг нашого народу під час Великої Вітчизняної війни», — запевняв Прем’єр–міністр Микола Азаров.

Прапори таки пронесемо!

Прапори таки пронесемо!

Ситуація, яка склалася навколо «переможних» подій у Львові, набула міжнародного розголосу. Побоїще між «свободівцями» та проросійськими провокаторами стало неабиякою поживою для пропагандистських репортажів російського телебачення, Держдума сусідньої держави вимагає покарати зачинщиків, Верховна Рада запросила «на килим» міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова — завтра він має виступити перед парламентаріями зі звітом про події.

А тим часом до Львова вже виїхала міліцейська робоча група, яка має заслухати всіх учасників скандалу. Учора начальник громадської міліції Серій Ратушняк усю провину вирішив валити на «свободівців». За його словами, провина за провокації лежить «лише на одній стороні». Хоча найочевидніше питання залишиться, певно, риторичним: чому львівська міліція «не помітила» рішення львівського ж суду, котрий заборонив вивішувати в місті червоні прапори і таким чином нагнітати ситуацію.

Навряд чи правоохоронці дадуть пояснення, чому плюнули на Феміду і фактично провели шанувальників «червоного прапора» на пагорб Слави. Всі решта інцидентів 9 травня, попри свою неприпустимість, виглядають лишень гарніром до основної страви політтехнологічної кухні. Адже якби не було прапорів — не було б націоналістичної істерики, димових шашок і кидання цеглою. «Ми ж домовлялися, що червоних шмат не буде! — істерично волали молодики, які виламували беркутівські турнікети. — Заберіть червоні шмати!». Про те, що ця провокація готувалася в обхід рішення суду, побічно свідчить і те, що начальник міліції Львівщини Богдан Щур завбачливо опинився у відпустці.

Без черги — лише на звірку

Без черги — лише на звірку

Мешканцям столиці, які планують придбати новий автомобіль, більше не доведеться стояти у довжелезній черзі, аби зареєструвати свого «залізного коня». Київська Державтоінспекція інформує про запровадження з учорашнього дня нової зручної послуги, яка має на меті зекономити час не лише власнику транспортного засобу (ТЗ), спростивши бюрократичну тяганину, а й самим працівникам ДАІ. «Відтепер власнику ТЗ достатньо закачати з нашого сайту бланк електронної заяви, заповнити його і надіслати на електронну скриньку зручного відділу реєстраційно–екзаменаційної роботи (ВРЕВ)», — пояснив «УМ» принцип роботи нової послуги співробітник прес–служби Державтоінспекції столиці Олександр Ковалевський.

«Перегони» з єдиним учасником

«Перегони» з єдиним учасником

Після низки перевірок, погроз залучити до справи прокуратуру і «зачисток» у лавах колективу, Міністерство освіти й науки підняло своє знамено над «кузнею» спортивних кадрів — столичним Республіканським вищим училищем фізкультури, яке дало світу 23 олімпійських чемпіонів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Попереду Європи всієї

Попереду Європи всієї

Уперше з 1995 року, відколи Україна увійшла до Ради Європи, наша держава очолила керівний орган цієї організації — Комітет міністрів. Учора в Стамбулі міністр закордонних справ Туреччини (яка головувала в КМ РЄ з листопада минулого року) Ахмет Давутоглу передав повноваження голови своєму українському колезі Костянтинові Грищенку. На те, щоб довести і Раді, і всій Європі нашу вірність європейським стандартам і спроможність їх підтримувати та розвивати, в України є півроку. У листопаді естафету перейме Велика Британія (головування в Комітеті міністрів Ради Європи відбувається за англійською абеткою, тож після Ukraine іде United Kingdom).

Всі статті рубрики