Чемпіонами й не пахне

Чемпіонами й не пахне

«Конкуренції немає і не передбачається, а саме вона — двигун прогресу», — доволі категорично відповіла кореспондентові «УМ» головний тренер української збірної Марина Амірханова, пояснюючи посередній виступ наших співвітчизників на чемпіонаті світу, який минулої неділі закінчився у Москві. Антон Ковалевський на своєму шостому ЧС повторив кращий у кар’єрі результат — 16–та позиція. Для Ірини Мовчан її п’ятий світовий форум виявився найвдалішим — але 23–та позиція. Погодьтеся, для країни, яка виховала Оксану Баюл, Віктора Петренка, В’ячеслава Загорднюка, Олену Ляшенко, — результат більш ніж скромний. А найвище в підсумковому протоколі поміж представників України піднялися дебютанти «мундіалю» — танцювальний дует юної Шивон Хекен–Кенеді та досвідченого Олександра Шакалова, колишня американка та екс–узбекистанець.

Помститися за Рим

Помститися за Рим

В останні сезони у фінальних матчах Ліги чемпіонів встановилася справжня гегемонія англійських команд: із 2005 по 2009 роки за звання кращого клубу на континенті обов’язково змагався хтось із представників цієї країни. Щоправда, минулоріч англійці не пройшли навіть до півфіналу, але в поточному розіграші виправилися, і за Кубок чемпіонів знову змагатиметься гранд із Туманного Альбіону. Позавчора пізно ввечері «Манчестер юнайтед» очікувано обіграв удома німців із «Шальке» та пройшов туди, де його чекають. Фінальний матч відбудеться 28 травня теж в Англії — на лондонському стадіоні «Уемблі» — і за складом учасників буде повторенням такої ж гри дворічної давнини. «МЮ» спробує поквитатися з «Барселоною» за поразку 0:2 на полі римського «Стадіо Олімпіко».

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вікторія Семеренко: Найбільша перепона в боротьбі за медалі — я сама

Вікторія Семеренко: Найбільша перепона в боротьбі за медалі — я сама

«Спортсменки, медалістки і просто красуні» — таке визначення найбільше підходить сестрам Віті й Валі Семеренко, нинішнім лідеркам і надії української жіночої біатлонної збірної. Здається, ще зовсім недавно вони починали виступи на найбільших міжнародних змаганнях під синьо­жовтим прапором, а нині вже — серед лідерів світового біатлону.

Попри те, що надворі майже літо, для старшої з них, Вікторії, змагання закінчилися лише наприкінці квітня. Після напруженого офіційного календаря навесні Віта виступила на кількох комерційних стартах, зокрема здобула перемогу на традиційному турнірі пам’яті Фатьянова, який російська біатлонна федерація проводить на Камчатці. Днями переможниця завітала до Києва, аби отримати ще один приз у цьому сезоні: після успішних виступів на березневому чемпіонаті світу експерти НОК визнали Віту найкращою спортсменкою місяця в Україні. А оскільки змагальний графік у Семеренко був надто насичений, то нагороду вона отримала лише зараз.

Всі статті рубрики