Почин нерядового Райана

28.04.2011
Почин нерядового Райана

Ветеран Райан Гіггз забиває перший м’яч у ворота «Шальке». (Фото Рейтер.)

Більш непередбачувану команду в нинішньому розіграші Ліги чемпіонів годі було знайти. «Шальке», срібний призер попередньої першості Німеччини, у цьому сезоні бундесліги перебуває далеко від єврокубкової зони. Натомість на європейській арені підопічні Ральфа Рангніка стали справжньою сенсацією, пробившись до півфіналу Суперліги вперше у своїй історії. До вівторка німці не програвали жодного домашнього поєдинку в ЛЧ! Але до Гельзенкірхена приїхав «Манчестер юнайтед», що теж має вражаючу серію в поточному турнірі: «манкуніанці» в гостях не пропустили жодного м’яча.

На поле «Фелтінс–арени» «червоні дияволи» вийшли одразу без кількох ключових виконавців. У команді Алекса Фергюсона травмовані Димитар Бербатов, Дарен Флетчер, Оуен Харгрівз, Джон О’Ші. У складі «кобальтових» теж лікується чимало важливих гравців, як–от Клас–Ян Хунтелар та Маріо Гавранович. За таких розкладів краще виглядали триразові переможці Ліги чемпіонів, які володіли ініціативою впродовж усього матчу. Красномовна статистика: британці завдали десять ударів у площину воріт Мануеля Нойєра, тоді як господарі турбували Едвіна ван дер Сара п’ять разів. Команда з Манчестера контролювала м’яч 65 відсотків ігрового часу.

У гостей найбільшою активністю відзначився мек­сиканський нападник Хав’єр Ернандес на прізвисько Чічаріто, який на стадії «плей–оф» забивав уже тричі. Але в Гельзенкірхені удача посміхнулася не йому, а легенді «МЮ» Райану Гіггзу. У середині другого тайму 37–річний валлієць нарешті відкрив лік своїм м’ячам у поточному єврокубку. «Ще до перерви ми створили стільки нагод, що рахунок міг бути й більшим. До матчу ми залюбки погодилися б на перемогу з розривом у два м’ячі, але після його завершення відчували невелике розчарування, що забили так мало», — скаже потім сам Гіггз. До слова, Райан став найстаршим футболістом, що забив у Суперлізі; досі таким досягненням володів італієць Філіппо Індзагі.

А вже через дві хвилини після Гіггза рахунок подвоїв Уейн Руні — з передачі Ернандеса. Аби підсолодити гірку пігулку, господарям не допомогла навіть присутність у складі іспанського форварда Рауля. Він єдиний у «Шальке» має досвід виступів у фінальній частині Ліги чемпіонів та є її триразовим переможцем.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Півфінал. Матч вівторка (перша зустріч)

«Шальке» (Німеччина) — «Манчестер юн.» (Англія) — 0:2 (Гіггз, 67; Руні, 69).