Радіація без кордонів

Радіація без кордонів

У переддень 25–ї річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС по всьому світі відбулися демонстрації з вимогами відмовитися від атомної енергетики. Понад 150 тисяч людей вийшли на вулиці у Франції та Німеччині на заклик німецького «антиядерного» руху Ausgestrahlt. Як повідомляє агенція «Франс пресс», учасники мітингів несли українські та японські прапори, щоб нагадати своїм урядам про катастрофи на ЧАЕС та АЕС «Фукусіма–1». І принагідно вимагали закрити найстарішу у Франції (діє з 1977 року) атомну електростанцію в місті Фессенхайм, що поблизу кордону з ФРН, скандуючи: «Радіація не визнає кордонів!».

Стріляти без попередження

Стріляти без попередження

Антипрезидентські виступи в Сирії переросли у криваву громадянську війну, в якій влада не шкодує засобів для придушення народного повстання. Позавчора понад три тисячі співробітників служб безпеки та бойовиків президента Башара Асада, застосувавши танки та зброю, жорстоко розігнали демонстрацію опозиції в місті Дераа на півдні країни. Як повідомляє агенція «Франс пресс», у ході цієї операції загинуло щонайменше 39 та було поранено понад 70 осіб. Після цього було закрито кордон iз сусідньою Йорданією, а на дахах будинків у Дераа розставили снайперів – їм дано наказ без попередження відкривати вогонь по людях, які намагаються зібратися на акції протесту. Схожим чином урядові війська придушили антипрезидентські виступи у містах Джебла і Дума, що поблизу столиці країни — Дамаска. У Джеблі загинуло щонайменше 13 осіб. Загалом упродовж останніх трьох днів у Сирії було вбито близько 150 учасників протестів, а загальна кількість загиблих iз початку заворушень у березні перевищує 350 осіб.

Путін і Распутін

Путін і Распутін

У селі Малі Карели поблизу Архангельська та в Санкт–Петербурзі тривають зйомки художнього фільму про Григорія Распутіна — таємничого селянина, який відіграв роль «сірого кардинала» при дворі останнього російського царя Миколи ІІ. Знімальний процес, який стартував на початку квітня, має завершитися до кінця року, і чи не найбільше цікавості до нього виявляє французька, а не російська преса. Воно й не дивно, адже головну роль у спільному проекті Росії та Франції виконає «майстер на всі руки», французький актор Жерар Депардьє. А царицю Олександру, яка, за однією з версій, була коханкою вельми ласого до жінок Распутіна, зіграє ще одна легенда французького кіно — Фанні Ардан. У Миколу ІІ перевтілиться російський актор Володимир Машков.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики