Симфонічні нотатки вічності

Симфонічні нотатки вічності

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Подумати тільки: що то за життя — без прем’єр? За відсутності мистецьких дебютів однозначно матимемо лише комічну імітацію самобутності, пісне існування — не більше. Мабуть, розумінням саме цієї істини і керувалася Київська організація Національної спілки композиторів України та її голова і муздиректор фесту Ігор Щербаков, які вже вдвадцятьперше (!) провели Міжнародний фестиваль «Музичні прем’єри сезону». В Україні фестивалі сучасної академічної музики можна перелічити на пальцях однієї руки (киянин–меломан, спраглий до композиторських новинок, має лише три нагоди їх почути: «Київ Музик–Фест», «Музичні прем’єри» і «Форум музики молодих»), тому «Музичні прем’єри...» — це завжди подія, традиція якої в часовому вимірі — ровесник української Незалежності.

Тайм «Аут»

Тайм «Аут»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Критерій так званої «нормальності» не відомий і навряд чи коли буде визначений (перевірено століттями) — люди ж бо різні. Наскільки вони різні — яскраво представлено у ІІ міжнародному проекті «Аут» (київський Музей сучасного мистецтва України), присвяченому аутизму та нейрорізноманітності. Перший «Аут» відбувся на теренах України минулого року.

Польща в кінотеатрі

Польща в кінотеатрі

Польський кінематограф, можливо, не такий популярний в Україні, як, скажімо, французький, проте, пам’ятаючи про чудову польську кіношколу та таких грандів, як Кшиштоф Кесльовський, Анджей Вайда, Єжи Гофман, Кшиштоф Зануссі, Юліуш Махульський, усе ж варто звернути увагу на Дні польського кіно, що зараз проходять в Україні (із 7 по 14 квітня).

Удар у сонячне сплетіння

Удар у сонячне сплетіння

«Після кожного показу публіка встає і співає Гімн України, довго не відпускаючи акторів зі сцени. А Григорій Гладій назвав цю постановку ударом у сонячне сплетіння», — повідомила Марія Матіос «УМ» відразу після закінчення міні–гастролей Івано–Франківського театру ім. Івана Франка в Канаді. Як відомо, на американський континент театр та письменниця вирушили минулого тижня, щоб дати три вистави: 7 квітня — в Оттаві, 8 квітня — у Монреалі та 10 квітня — у Торонто. Перед від’їздом, Марія Матіос, яка, до речі, отримала Шевченківську премію за роман «Солодка Даруся», заявила, що це перші гастролі українського театру в Канаді за часів незалежності. Організацією туру займалася американська продакшн–компанія.

Всі статті рубрики