«Цезар» на тарілці, в якому обов’язкове поєднання салатного листя, оливкової олії, часнику та підсмажених шматочків хліба, — нині один iз найпопулярніших салатів, що має безліч різновидів. Київський ресторан «Стейк хаус «Гудман» пропонує свій рецепт — салат «Цезар» iз креветками. Тож, щоб приготувати одну порцію цієї страви, беремо по 50 г листя салатів романо та айсберг, ретельно миємо, обсушуємо та рвемо на частини, кладемо в миску, розповідає шеф–кухар «Стейк хаусу «Гудман» Олег Старун. Потім додаємо соус «Цезар» (50 г), та 20 г крутонів із білого хліба. Усе акуратно перемішуємо і викладаємо по центру тарілки. Швидко обсмажуємо на оливковій олії 120 г креветок, додаємо подрібнений зубок часнику (5 г), солимо і перчимо білим меленим перцем (по 1 г). Готові креветки викладаємо навколо салату, посипаємо все тертим пармезаном (15 г). Заправку можна зробити за таким рецептом: куряче яйце заливаємо окропом на 1 хвилину, розбиваємо його в чашку, додаємо 1 чайну ложку гірчиці, подрібнений зубчик часнику, сік половини лимона, 100 мл оливкової олії, чайну ложку бальзамічного оцту, сіль, перець — усе збиваємо виделкою. За 10 хвилин страва готова. Вишукано, корисно, смачно!