ХРОНІКА

18.03.2011

Теніс

Уже третю перемогу здобули в парному розряді на турнірі АТР в Індіан–Уеллсі українець Олександр Долгополов і бельгієць Ксав’є Малісс — і знову на супертай–брейку. Учора зранку за київським часом у чвертьфіналі вони перемогли британських братів Енді й Джима Мюрреїв — 6:7 (7:9), 6:3, 10:8.

* * *

Дві українки виступили на турнірі ITF у Нассау (Багамські острови, хард, призові — 100 тис. дол.). Донеччанка Ольга Савчук, успішно подолавши три кола кваліфікації, в першому матчі основної сітки програла австралійці Родіоновій — 4:6, 7:6, 5:7. А харків’янка Катерина Бондаренко, розібравшись у стартовому раунді з китаянкою Хан (6:0, 6:3), у другому здалася словачці Рибаріковій (6:7, 6:2, 2:6).

Зіграли наші дівчата і в парі, але поступилися у чвертьфіналі дуету Гранден/Углірова (ПАР/Чехія, 1) — 2:6, 3:6.

Гандбол

Кубок України. 1/4 фіналу (повторний матч). «ЗТР» — «Буревісник» — 32:24 (перша гра — 42:26).

* * *

Президія Федерації гандболу України дискваліфікувала на два роки умовно одразу п’ятьох гравців національної збірної. Олександра Шевельова, Миколу Стецюру, Михайла Цапа, Олексія Ганчева та Євгена Константинова покарано за порушення спортивного режиму під час недавніх відбіркових матчів чемпіонату Європи проти команди Португалії. ФГУ звернулася до «спортивного» міністерства з пропозицією виключити цих гандболістів зі штатного складу збірної й попросила клуби провести з ними виховну роботу.

Баскетбол

Словенський тренер «Хіміка» (Південне) Зоран Матрич подав у відставку, оскільки не зміг виконати голов­ного завдання керівництва — вивести команду у «плей–оф» української суперліги. До завершення сезону виконувати обов’язки тренера буде Віталій Усенко.

* * *

НБА. «Юта» — «Міннесота» — 119:104 (Фесенко «Ю» — 6 хв., 1 втрата, «0»).

Хокей

КХЛ. «Плей–оф» (Кубок Гагаріна). 1/4 фіналу. Західна конференція. «Локомотив» (Я) — «Динамо» (Р, Латвія) — 5:4 ОТ (серія до чотирьох перемог — 4:1), СКА — «Атлант» — 1:3 (3:2).

Шахи

На турнірі в Монако українець Василь Іванчук програв вірменину Ароняну у «швидкі» шахи й розійшовся з ним миром у грі «наосліп». Після чотирьох турів львів’янин ділить останні місця в обох дисциплінах

* * *

Українець Юрій Кузубов став переможцем міжнародного турніру в Рейк’явіку (Ісландія). Ще двоє наших співвітчизників — Ілля Нижник і Володимир Баклан — також набрали після дев’яти турів по сім очок, але за додатковими показниками посіли третє й шосте місця відповідно.