Алло, чому так дешево?

Алло, чому так дешево?

Багаторiчний марафон iз продажу «Укртелекому» нарешті фінішував. І породив ще більше запитань, ніж було до цього процесу раніше. Головне з них: чому в конкурсі брав участь тільки один покупець і ціна виявилася настільки малою? Новим господарем 92,79% акцій стала компанія «ЕСУ», дочірня структура австрійського інвестиційно–фінансового консорціуму «ЕРІС» — за 10,575 млрд. гривень. Стартова ціна, що її оголосили раніше — 10,5 млрд. гривень. Але через наявність лише одного покупця консалтингова група «Острів» дооцінила пакет монополіста проводового зв’язку на 75 млн. гривень, і «ЕСУ» погодилася з новими умовами.

Поверніть Абу–Сісі!

Поверніть Абу–Сісі!

Україна опинилася в центрі скандалу з викраденням Дірара Абу–Сісі, технічного директора єдиної електростанції у Секторі Газа. Чоловік одружений з українкою, й до нашої країни прибув, аби залагодити «паперові справи». Невдовзі він планував разом з усією родиною переїхати до України. У ніч на 19 лютого за нез’ясованих обставин Абу–Сісі зник iз потяга «Харків—Київ». За деякими свідченнями, його висадили на проміжній станції двоє невідомих, за іншими — інженера нібито викрали ізраїльські спецслужби за допомогою українських.

Із «червоною карткою» на футбол

Із «червоною карткою» на футбол

Російський бізнесмен Алімжан Тохтахунов, також відомий як кримінальний авторитет на прізвисько Тайванчик, минулого четверга знову з’явився у Києві, щоб у VIP–ложі стадіону «Динамо» переглянути матч із «Манчестер Сіті». Нагадаємо, що Тайванчик оголошений у міжнародний розшук по лінії Інтерполу, він практично є невиїзним із Росії, але у нещодавньому інтерв’ю похизувався, що після приходу до влади Віктора Януковича зміг приїжджати в Україну.

Прозора біржа — краще, ніж «тіньовий» консорціум

Прозора біржа — краще, ніж «тіньовий» консорціум

Термінал для прийому зрідженого газу, що його Україна будує поблизу одеського порту Південний, може дати нашій державі шанс зберегти власне реноме країни — газового транзитера. Навіть якщо Росія та Захід збудують обхідні газогони. Такої думки дотримується співвласник компанії «Росукренерго» Дмитро Фірташ у своєму інтерв’ю французькій газеті. «Чим Україна сильна? У неї великі підземні сховища, які дозволяють зберігати великі обсяги газу, і хороша транспортна система, пов’язана з Європою. Ось чому я вважаю, що нам не треба будувати ні «Набукко», ні «Південний потік», — зазначив Фірташ. — Поставляючи скраплений газ в Україну, можна потім направляти його в Європу, і при цьому не треба виходити з Чорного моря».

Півстоліття Куренівської трагедії

Півстоліття Куренівської трагедії

У неділю виповнилося 50 років Куренівської трагедії — найбільшої техногенної аварії столиці, яку замовчувало радянське керівництво. 13 березня 1961 року в районі Бабиного Яру прорвало греблю, за якою понад 10 років накопичувалися стічні води з Петровських цегляних заводів. О 9.30 ранку пульпа дісталася Куренівки і залила 30 гектарів долини. Цього року в роковини тієї трагедії голова КМДА Олександр Попов разом із киянами взяв участь у поминальній літургії, а поблизу Подільського трамвайного депо та на Лук’янівському кладовищі, де встановили нові пам’ятні знаки, відбулися мітинги–реквієми.

Покарані мерцями

Покарані мерцями

Степана Бичека, 59–річного члена ВО «Тризуб» ім. Степана Бандери, попри всі клопотання адвокатів, які звертали увагу правоохоронців на вік і слабке здоров’я їхнього підзахисного, таки засудили до двох років умовно за незаконне зберігання зброї. Нагадаємо, Бичек був одним із тих, у кого в січні під час візиту на Прикарпаття Президента Віктора Януковича і спікера Верховної Ради Володимира Литвина міліціонери нібито вилучили цілий арсенал зброї, звинувативши у підготовці замаху на перших осіб держави. Зокрема, йшлося про автомати Калашникова, набої, радіостанції й навіть грим для зміни зовнішності.

День солідарності трудящих — жіночий!

День солідарності трудящих — жіночий!

Обіцяна урядом пенсійна реформа може стартувати вже за півтора місяця. Про це сказав журналістам віце–прем’єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко: «Якщо законопроект про пенсійну реформу найближчим часом ухвалять, то підвищення пенсійного віку для жінок відбудеться з 1 травня 2011 року». Крім того, віце–прем’єр відзначив, що необхідно звести в один закони, які передбачають спеціальні пенсії для окремих категорій громадян. А таких законів наразі більш як 20. Окрім того, віце–прем’єр заінтригував: «Найбільш вдала реформа ще попереду». А наступні реформаторські кроки, мовляв, можна чекати вже у травні–червні. До того ж урядовець нагадав, що зараз активно ведеться робота щодо опрацювання Митного і Трудового кодексів, після чого уряд візьметься за систему соціальної підтримки людей.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики