Леонід СУХОДУБ,
членкореспондент Академії наук України, завідувач відділу Інституту прикладної
фізики (м. Суми):
— Восьме Березня — чудовий день, і я намагаюся зробити свято своїй дружині. Найперше — дім наповнюється трояндовим ароматом. Ще обов’язковий атрибут святкового дня — кава. Люда любить каву з кислинкою, тож відразу готую чашку: якщо меншу — то вичавлюю у неї лимонний сік; якщо більшу — нарізаю шматочки цитруса. Тоді мелю кавові зерна, всипаю їх у турку з розрахунку одна чайна ложка на порцію, додаю трохи цукру і заливаю воду. За правилами, на малому вогні турку тримаю, допоки кава не починає пінитися, на хвильку відставляю, потім повертаю на місце. Коли знову з’являться повітряні пухірці, знімаю і розливаю напій. Загалом на домашній кухні я на других ролях: допомагаю терти моркву для салату чи долучаюсь до приготування улюбленої картоплі з м’ясом у горщиках. Але, напевно, це і є головним — робити все разом і допомагати одне одному.