Фігурні ласощі

02.03.2011
Фігурні ласощі

Цей тортик називається «На хмаринці» — корисний та «легкий» порівнянно з іншою випічкою. Для замішування тіста знадобиться 3 склянки борошна, пакетик розпушувача, 200 г вершкового масла, півсклянки звичайного цукру, 2 пакетики ванільного, 4 жовтки. Для сирної начинки: одне велике яблуко або два малих, півкілограма вершкового сиру, пропущеного через сито, пакет будь–якого пудингу, столова ложка крохмалю, по півсклянки цукру та жирних вершків чи сметани, 2 яйця. Для білкової маси: 4 білки, 2/3 склянки цукру, упаковка ванільного пудингу, 100 г тертого шоколаду.

Спочатку включаємо духовку — розігріваємо її до 180 градусів. Далі готуємо тісто. Змішуємо у мисці борошно, масло, цукор, ваніль, додаємо жовтки і замішуємо м’яке, еластичне тісто. Відщіпуємо шматок завбільшки з кулак і кладемо його у холодильник. Решту розплескуємо у змащеній формі, а поверх тонко кришимо частинки яблук. А тепер готуємо сирну начинку. До перетертого сиру додаємо яйця, крохмаль, пудинг, цукор, жирні вершки — і все збиваємо міксером. Окремо збиваємо на великій швидкості білки, поступово додаючи цукор. Насамкінець всипаємо порошок пудингу і легко вимішуємо масу. Швиденько викладаємо сирну начинку на яблука, поверх — білкову масу. Виймаємо з холодильника шматок тіста і тремо його поверх білків. Насамкінець посипаємо тортик тертим шоколадом. Ставимо у духовку на 40 хвилин, допоки не з’явиться золотистий відтінок. коли охолоне — саме те, щоб відчути святкову легкість буття.

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>