НОВИНИ ПЛЮС

02.03.2011

Справа Луценка

Генпрокуратура відмовилася звільнити з–під варти Юрія Луценка на поруки понад ста депутатів Верховної Ради. Листа з відмовою від заступника Генпрокурора Рената Кузьміна отримав нардеп від «Народної самооборони» Юрій Гримчак, повідомляє прес–служба «НаСа». ГПУ вважає, що є дані про можливість Луценка перешкоджати встановленню істини у справі і ухилятись від слідства та суду; також Кузьмін посилається на рішення Печерського суду.

«Хотілося б нагадати, що свого часу всього два чи три депутати з Партії регіонів брали на поруки пана Щербаня, і це нікому не завадило, — він тут же вийшов на свободу. Це було в той час, коли слідством керував пан Кузьмін», — нагадав Гримчак.

Невиїзна Тимошенко

Юлія Тимошенко просить Генпрокуратуру дозволити їй відвідати Дніпропетровськ 8 березня для зустрічі з мамою. Про це вона повідомила журналістам, виходячи вчора з чергового допиту в ГПУ. Лідерка БЮТ висловила надію, що прокуратура задовольнить це клопотання. Також Тимошенко, яка фігурує в кримінальній справі як обвинувачена і перебуває на підписці про невиїзд, ще раз проситиме ГПУ дозволу відвідати Бельгію.