НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Пісенний підрахуй

Пісенний підрахуй

Переполох, що здійнявся навколо фіналу національного відбору на «Євробачення», змусив керівництво Національної телекомпанії погратися в демократію. Переконуючи, що голосування 26 лютого відбулося чесно, генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф запропонував трійці лідерів — Міці Ньютон, Златі Огнєвіч та Джамалі — взяти участь у повторному змаганні. На «Першому Національному» вирішили, що додатковий фінал відбудеться завтра — у четвер, 3 березня, в прямому ефірі каналу з 21.30 до 23.00.

Мовчання літераторів

Мовчання літераторів

Національна спілка письменників України ризикує втратити будинок, що межує з адміністрацією Президента на вулиці Банковій. Формально підставою виселення НСПУ з приміщення в центрі столиці можуть стати комунальні борги. «За п’ять років керування Києвом «молодою командою» у 8,4 раза зросли тарифи на тепло, у 12 разів — земельний податок, втричі виросла в ціні електроенергія — і це лише верхівка айсберга. Нині ми дійшли до тієї межі, що просто не в змозі заплатити, — пояснив «УМ» секретар НСПУ, відомий драматург Анатолій Крим. — Ті мізерні кошти, які виділяє держава, Спілка не може витрачати на власні господарські проблеми, оскільки їхнє головне призначення — фінансування творчих вечорів. Наприклад, Шевченківських днів».

Обрана світом

Обрана світом

Днями на міжнародній конференції Global Leaders Summit, яка проходила в Мексиці, обрали нового президента найпотужнішої молодіжної організації AIESEC. Очолила 50 тисяч студентів зі 107 країн українка з Прикарпаття Тетяна Михайлюк. «На посаду було чотири претенденти — з Китаю, Росії, Колумбії та України, — розповіла «УМ» віце–президент з маркетингових комунікацій AIESEC в Україні Алла Бердникова. — Для того щоб узяти участь у конкурсі, треба було заповнити спеціальну анкету учасника й пройти процедуру виборів, яка включала голосування за ту чи іншу кандидатуру, промову учасника конкурсу, питання від лідерів організації про політику чи світову економіку».

На Майдан ходив, але не трощив

На Майдан ходив, але не трощив

Адвокат Олег Левицький, який захищає в суді інтереси одного з активістів «податкового Майдану» Ігоря Гаркавенка, заявляє, що ані його підзахисний, ані решта ув’язнених за підозрою у пошкодженні плитки на майдані Незалежності під час акцій підприємців не брали участі у встановленні наметів. А слідство нахабно ігнорує аргументи захисту. «Відбувається реалізація якогось високого спланованого дійства, яке має довести всій країні, що у підприємницького майдану кримінальне обличчя. Це може бути зачистка громадсько–політичного поля в Україні. Іншого пояснення в мене немає», — зазначив адвокат в інтерв’ю «Німецькій хвилі».

Перепустка в небо

Перепустка в небо

Держпідприємство «Антонов» сертифікувало новий пасажирський реактивний літак Ан–158 — після року випробувань літакобудівники отримали відповідні сертифікати від Державної авіаційної служби України та міждержавного авіаційного комітету Співдружності незалежних держав. Відтепер Ан–158 зможуть продавати у 64 країнах світу. До кінця року обіцяють налагодити серійне виробництво літака й з 2012 року виробляти не менше десятка машин на рік.

Всі статті рубрики