Дороги чистять — машини стоять

Дороги чистять — машини стоять

Минулу зиму кияни запам’ятають надовго. Таку кількість неприбраного снігу, переламаних рук і ніг, травмованих людей через бурульки та повну бездіяльність комунальних служб забути важко. Експерти цю ситуацію пояснюють так: «молода команда» Черновецького на прибиранні доріг просто зекономила.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Рукотворний «полтергейст»

Рукотворний «полтергейст»

Учора на засіданні Алупкинського міськвиконкому мали розглянути дошкульне, передов­сім для постраждалих власників, неприродне явище. Напередодні самі постраждалі звернулися з відкритим листом ще й до керівника МВС Анатолія Могильова. У ньому люди просять спрямувати до міста групу досвідчених фахівців для розслідування причини займання їхньої нерухомості та краму за останні неповні три місяці (перша пожежа зафіксована 1 грудня 2010 року). «У місті, — йдеться у зверненні, — ширяться чутки, що пожежі організовують невідомі люди з метою подальшого придбання за низькою ціною вже непридатного для експлуатації вигорілого приміщення». Мовляв, в Алупці шириться паніка — хто стане наступною жертвою?

Повернення кардинала

Повернення кардинала

Учора на будинку колишньої пересильної в’язниці по вулиці Малиновського, 5, де Йосип Сліпий перебував у 1961 році по дорозі до сибірських таборів, знову з’явилася дошка видатному українському діячу і священику. Вшанувати пам’ять видатного релігійного сподвижника харків’яни намагалися вже не раз, але через випади русофільських (щоб не сказати — українофобських) товариств меморіальний знак двічі знімали зі стіни історичної будівлі. Останній скандал виник кілька місяців тому і набув загальнодержавного масштабу через протест львівської громади і особисто мера Львова Андрія Садового.

Демонтаж вождя

Демонтаж вождя

Відповідальність за пошкодження пам’ятника Леніну в Борисполі, не криючись, узяли на себе бійці організації «Патріот України». Патріоти заявили, що таким чином поклали початок процесу демонтажу монумента радянському вождю, передбаченому указом Президента України від 2007 року. Окрім цього, акцію традиційно оголосили солідарною з тими політв’язнями, які нині перебувають у Запорізькому слідчому ізоляторі.

Хоч і «Косвєнная», зате Радянська

Хоч і «Косвєнная», зате Радянська

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Уже 28 лютого депутати Одеської міськради розглянуть рішення історико–топонімічної комісії міськради про повернення вулиці Івана та Юрія Лип первинної назви. Таким чином планується задовольнити звернення громадянина М. А. Саханенка (зі 180 підписами під ним) iз проханням повернути вулиці попередню назву — Радянська. Та оскільки історико–топонімічна комісія керується у своїй роботі принципом історизму, тобто прагненням повертати історичні назви, вулицю Юрія та Івана Лип вирішили перейменувати у вулицю Федора Пішеніна. Він був відомим одеським міщанином і в ХІХ сторіччі в цьому районі мав три млини. Саме тому досі мікрорайон, куди входять вулиця Лип, називають «Ближні Млини». Однак пошану одеситів заслужили й ті, чиї імена вулиця поки що має: Іван Липа, міністр Української Народної Республіки, разом iз сином Юрієм, відомим лікарем, створили в Одесі поліклініку для малозабезпечених, яка й досі діє на північній околиці міста...

За резерви — десять років

За резерви — десять років

Позавчора Дзержинський райсуд Кривого Рогу виніс вирок колишньому заступнику голови Держкомрезерву Миколі Сіньковському: десять років позбавлення волі з конфіскацією майна. Нагадаємо, що на посаду заступника Держкомрезерву Сіньковського ще у серпні 2007 року призначив тодішній Прем’єр–міністр Віктор Янукович. У цьому кріслі він протримався аж до затримання у квітні 2010 року. Весь цей час перебував у Дніпропетровському СІЗО.

Всі статті рубрики