Яйця «в круту» і сире м’ясо на сніданок

22.02.2011

«Сьгодні на сніданок був тар–тар,але перед походом у генпрокуратуру вирішила сире м’ясо не їсти.З настроєм і так все нормально:)»

«Після вчорашніх подій складний настрій.На сніданок власноручно зварила два яйця в круту.Запила кавою.Трошки попустило...»

«Терор продовжується.Зараз арештували члена родини нашого Кожем’кина після того,як він сьогодні відбивав атаку СБУ на наш партійний офіс».

«Перша атака відбита.Спрацювала інформаційна хвиля.Їм зателефонували та вони втекли.СБУ ще ніколи так швидко не спростовувала свої діі»

Це — дослівні записи Юлії Тимошенко в інтернет–сервісі «Твіттер» від 21 лютого, 19–го, 19–го та 18 лютого. Лідерка БЮТ — перший український політик найвищого ешелону, що опанував можливості популярного в усьому світі мікроблогу. Тимошенко почала писати з 15 лютого — з допиту в Генпрокуратурі, далі — увійшла у смак, і тепер, складається враження, радіє цьому, як дитина. Маючи на руках модний планшетний комп’ютер iPad, вона доповідає аудиторії інтернету про події свого життя — як політичні, так і побутові.

Події цікаві. Дуже зворушує гордість Юлії Володимирівни, яка ВЛАСНОРУЧНО зварила собі на сніданок два яйця. Також цікавий підхід опозиціонерки до взаємопов’язаності меню й настрою: виявляється, для «бойового» настрою Тимошенко «заправляється» дрібно порізаним сирим м’ясом.

Учора надвечір «фолловерів» (постійних читачів) мікроблогу Ю.В.Т. було 5136 осіб, і вони, крім іншого, могли відзначити недостатнє знання колишньою главою уряду українського правопису: «в круту» — окремо (це про яйця), часто бракує ком, іноді «і» замість «ї» («подіі») тощо. Пригадується, Янукович став «проФФесором» у трохи інших умовах — при заповнені «примусової» анкети, а тут публічна діячка сама підставляється під кпини «блюстителів мовного порядку». Але при цьому пані Юлія зберігає самоіронію, визнає, що у «Твіттері» вона «чайник», просить порад щодо виступу в прямому ефірі на каналі TVi і дякує по факту, заодно вітаючи «Динамо» з перемогою над «Бешикташем». Згідно з умовою мікроблогу, кожен запис треба обмежити 140 знаками.

Саме «Твіттер» Тимошенко минулої п’ятниці спричинив інформаційну хвилю навколо очікуваного «штурму» офісу партії ВО «Батьківщина» на вулиці Турівській у Києві спецпідрозділом Служби безпеки «Альфа». «СБУ зараз намагається увійти до нашого партійного офісу для обшуку та вилучення центрального партійного сервера», — написала Леді Ю у своєму мікроблозі зранку. Це дало підстави депутатам від фракції БЮТ залишити засідання Верховної Ради і прибути на Турівську, аби відбити напад.

Зрештою атака СБУ так і не відбулася. БЮТівці пояснили це завчасним розголосом, а спецслужба — відповіла, що обшук навіть не планувався, і партія Тимошенко мала б надати на підтвердження своїх заяв відеозапис візиту працівників СБУ в партійну штаб–квартиру. При цьому джерела в БЮТ запевняють пресу, що справді зустріли два десятки представників СБУ на порозі і бачили їхні посвідчення; відтак деякі «тимошенківці» лишалися ночувати в партійному офісі.

Хай там як, БЮТ ще на два дні став творцем великої політики в Україні. Велика то справа — вмілий паблік рілейшнз укупі з опануванням передових інформаційних технологій.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Генеральна прокуратура через свою прес–службу підтвердила, що завершила досудове слідство у кримінальній справі стосовно екс–Прем’єр–міністра Юлії Тимошенко. При цьому об’єднано дві кримінальні справи, порушені стосовно Тимошенко за обвинуваченням у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 210 Кримінального кодексу України (перевищення службових повноважень, зловживання службовим становищем, які спричинили тяжкі наслідки та порушення бюджетного законодавства). Учора слідчий пред’явив Юлії Тимошенко остаточне обвинувачення. Згідно з чинним законодавством, тепер лідерка БЮТ разом з адвокатом повинна ознайомитися з усіма матеріалами справи, після чого матеріали буде направлено до суду.