НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Міністр від лукавого

Міністр від лукавого

Якщо досі заяви як вітчизняних дипломатів, так і представників українських організацій Росії вирізнялися стриманістю та обережністю у висловлюваннях щодо ситуації, в яку потрапила українська діаспора в Росії, то нині українську владу відкрито звинуватили у брехні. Так, в Об’єднанні українців Росії, яке російська влада через суд намагається ліквідувати, відреагували на виступ в українському парламенті міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка. Нагадаємо, замість захищати права наших громадян у РФ, він кинувся з трибуни ВР доводити, що росіяни, закриваючи українські організації, мають рацію. Бо ОУР нібито не проводила щорічні збори, а її відділень немає в більш ніж половині суб’єктів РФ, що не дає їй право називатися федеральною організацією.

Нема школи — нема проблеми

Нема школи — нема проблеми

Макіївка знову в епіцентрі подій. Цього разу місто–супутник Донецька «засвітилося» в уже «накатаному» в регіоні проекті закриття загальноосвітніх шкіл у рамках «Регіональної дорожньої карти щодо оптимізації мережі бюджетних установ та видатків місцевих бюджетів на їх утримання» від 15.10.2010 року, схваленої головою Донецької облдержадміністрації Анатолієм Близнюком.

Наш «Оплот» в Еміратах

Наш «Оплот» в Еміратах

Цього року на всесвітньо відому виставку зброї IDEX–2011, яка розпочалася минулої неділі в столиці Об’єднаних Арабських Еміратів Абу–Дабі, Україна «живцем» привезла найновітніший вітчизняний танк «Оплот» розробки Харківського конструкторського бюро з машинобудування імені Морозова (ХКБМ). «Оплот» — узагалі чи не найвище досягнення, яке наразі має українська «оборонка». Його не соромно показувати у світі. «За основними характеристиками — бойовою міццю, мобільністю та захистом — танк «Оплот» перебуває на рівні найкращих світових зразків», — заявив перед виставкою Михайло Борисюк, генеральний конструктор зі створення бронетехніки та артилерійських систем України.

«Дикі танці» на капоті

«Дикі танці» на капоті

Учора на світанні двох імовірних героїв позавчорашнього зухвалого нічного куражу міліція затримала «тепленькими» й доправила до прокуратури Сімферопольського району. Прикметно, що один iз них, 25–річний мешканець селища Гвардійське, за давнішні хуліганські дії й непокору міліції вже відбував покарання у в’язниці.

«Шанси осліпнути зменшилися»

«Шанси осліпнути зменшилися»

Голова київської облдержадміністрації Володимир Присяжнюк заявив журналістам, що інцидент, який стався з його заступником Юрієм Чижмарем, ніяк не пов’язаний із нинішньою професійною діяльністю постраждалого. Крім того, за словами «губернатора», правоохоронці вже затримали підозрюваного, який хлюпнув на чиновника невідомою речовиною, спричинивши опіки обличчя 2–го і 3–го ступенiв.

Плекати і не цуратися

Плекати і не цуратися

Учорашній сніг не завадив молодим активістам із «Нашої України» відсвяткувати Міжнародний день рідної мови просто неба. Святкова акція відбулася на столичному майдані Незалежності. Тут із вуст молодих людей лунали відомі поезії про українську мову, а з плакатів — заклики берегти і шанувати рідну мову, яка є душею кожної нації.

Приватний стадіон державним коштом?

Приватний стадіон державним коштом?

Цю інформацію у Харкові сприйняли, як грім серед ясного неба. Ще зовсім недавно оновлений стадіон «Металіст» вважався замало не взірцем підготовки до «Євро–2012», з чим, до речі, погоджувалися і контролери з УЄФА. А тепер головна арена області потрапила під приціл нищівної критики, умовно кажучи, за гру в одні ворота.

Всі статті рубрики