Для малих ласунів звучить не переконливо, що в магазинних цукерках чи печиві багато консервантів чи барвників. Утім мами розуміють, що навіть солодощі краще їсти домашні. А вони можуть бути дуже схожими на промислові і за смаком, і за назвою.
«Рафаелло». Потрібно: 1 банка згущеного молока, по 200 г вершкового масла та кокосової стружки, 1 склянка чищеного мигдалю, 1 пакетик ванільного цукру чи ваніліну. М’яке масло змішуємо виделкою зі згущеним молоком та ваніліном, додаємо 100 г кокосової стружки і вимішуємо, допоки все не перетвориться на однорідну масу. Ставимо на кілька годин у холодильник. Потім відколюємо по невеликому шматку маси й «обгортаємо» нею обсмажений мигдаль. Насамкінець кожну кульку обкачуємо в кокосовій стружці. Смакувати домашніми цукерками можна після півгодинного охолодження.
Вівсяне печиво. Потрібно: 2 чашки вівсяних пластівців (краще грубiших), 0,5—1 чашка борошна, 2 столові ложки кунжутного або лляного насіння, 1 чайна ложечка кориці (можна замінити цедрою лимона), 0,5 чашки подрібненого мигдалю (чи будь–яких горіхів), 2/3 чашки рисового сиропу (меду), 3 столові ложки олії, 0,5 чашки сухофруктів, дрiбка солі. У глибокій мисці змішати вівсянку, борошно, насіння, сухофрукти, горіхи, корицю та сіль. В іншій посудині — мед та олію. З’єднати і перемішати разом. Викласти тісто на деко та розпластати рівномірно (завтовшки близько 1 см). Випікати в розігрітій до 160 градусів духовці 30—35 хвилин. Коли корж охолоне, розрізати на прямокутники.
«Нутелла». Потрібно: по 1,5 склянки молока та цукру, 3 столові ложки какао та борошна, 50 г розтопленого вершкового масла, пригорща подрібнених горіхів. Усі інгредієнти треба варити на невеликому вогні, помішуючи, 5—10 хвилин, доки маса не загусне. Насамкінець вилити в баночку.