Знайди відмінності

16.02.2011

Для малих ласунів звучить не переконливо, що в магазинних цукерках чи печиві багато консервантів чи барвників. Утім мами розуміють, що навіть солодощі краще їсти домашні. А вони можуть бути дуже схожими на промислові і за смаком, і за назвою.

 

«Рафаелло». Потрібно: 1 банка згущеного молока, по 200 г вершкового масла та кокосової стружки, 1 склянка чищеного мигдалю, 1 пакетик ванільного цукру чи ваніліну. М’яке масло змішуємо виделкою зі згущеним молоком та ваніліном, додаємо 100 г кокосової стружки і вимішуємо, допоки все не перетвориться на однорідну масу. Ставимо на кілька годин у холодильник. Потім відколюємо по невеликому шматку маси й «обгортаємо» нею обсмажений мигдаль. Насамкінець кожну кульку обкачуємо в кокосовій стружці. Смакувати домашніми цукерками можна після півгодинного охолодження.

Вівсяне печиво. Потрібно: 2 чашки вівсяних пластівців (краще грубiших), 0,5—1 чашка борошна, 2 столові ложки кунжутного або лляного насіння, 1 чайна ложечка кориці (можна замінити цедрою лимона), 0,5 чашки подрібненого мигдалю (чи будь–яких горіхів), 2/3 чашки рисового сиропу (меду), 3 столові ложки олії, 0,5 чашки сухофруктів, дрiбка солі. У глибокій мисці змішати вівсянку, борошно, насіння, сухофрукти, горіхи, корицю та сіль. В іншій посудині — мед та олію. З’єднати і перемішати разом. Викласти тісто на деко та розпластати рівномірно (завтовшки близько 1 см). Випікати в розігрітій до 160 градусів духовці 30—35 хвилин. Коли корж охолоне, розрізати на прямокутники.

«Нутелла». Потрібно: по 1,5 склянки молока та цукру, 3 столові ложки какао та борошна, 50 г розтопленого вершкового масла, пригорща подрібнених горіхів. Усі інгредієнти треба варити на невеликому вогні, помішуючи, 5—10 хвилин, доки маса не загусне. Насамкінець вилити в баночку.

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>