Вирок виніс Кремль

Вирок виніс Кремль

Вирок опальному російському екс–олігарху Михайлу Ходорковському, який виголосив суддя Віктор Данилкін, насправді був написаний «нагорі». Таку резонансну заяву зробила Наталія Васильєва — помічниця судді та прес–аташе Хамовнічеського районного суду Москви, який нещодавно засудив Ходорковського та його бізнес–партнера Платона Лебедєва до нового терміну ув’язнення. В інтерв’ю російському інтернет–порталу Газета.ру Васильєва повідомила, що текст вироку Данилкіну, який упродовж усього судового процесу перебував під тиском, привезли в папці вже готовим.

Іран хоче смерті

Іран хоче смерті

Успішні революції в Тунісі та Єгипті надихнули на нові протестні виступи й опозицію Ірану. Позавчора в Тегерані та кількох інших містах країни відбулися масові антиурядові демонстрації під гаслами «Смерть диктатору!», адресованими президенту Махмуду Ахмадінеджаду. Як повідомляє «Рейтер», у столиці Ірану тисячі маніфестантів пройшли вулицями до площі Азаді (Свободи), — традиційного місця протестів. Там, а також поблизу Тегеранського університету, відбулися сутички учасників мітингу з поліцією, в яких одна людина загинула та багато отримали поранення. Кілька десятків демонстрантів було заарештовано. Це найбільші виступи опозиції з літа 2009 року, коли влада жорстко придушила паростки революції, кинувши за ґрати тисячі незгодних.

Засмагай ільно, купайся «революційно»!

Засмагай ільно, купайся «революційно»!

На маленькому італійському острові Лампедуза у Середземному морі оголошено надзвичайний стан. Через масовий наплив утікачів із Тунісу влада Італії була змушена звернутися до Євросоюзу з проханням терміново надати допомогу в розмірі 100 мільйонів євро. Вчора на Сицилію, куди у спеціальні табори переправляють нелегальних іммігрантів з Лампедузи, приїхав прем’єр–міністр Італії Сильвіо Берлусконі — щоб на місці ознайомитися із ситуацією. Водночас голова італійського МЗС Франко Фраттіні вирушив до Тунісу — для переговорів із тамтешньою новою владою про спільне патрулювання морських кордонів. За старого керівництва Тунісу біля африканського узбережжя чергували італійські військові кораблі, але новий уряд на прохання Італії поновити цю практику відповів відмовою.

Прем’єр — убивця, президент — корупціонер

Прем’єр — убивця, президент — корупціонер

Через два місяці після проведення парламентських виборів у Косовi прем’єр–міністр цього «недовизнаного» державного утворення Хашим Тачі оголосив про те, що їх переможці досягли домовленості про створення коаліційного уряду. Очолювана Тачі Демократична партія Косова (ДПК), яка отримала на виборах найбільшу кількість голосів — 32 відсотки, — домовилася про розподіл влади з «Альянсом за нове Косово» (ця політична сила має найменшу фракцію у парламенті). Лідер «Альянсу» Беджет Паколлі отримує президентське крісло, а Тачі, відмовившись від претензій на цю посаду, й надалі очолюватиме уряд. Президента Косова обирає парламент, перше засідання якого в новому складі відбудеться 24 лютого.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики