НОВИНИ ПЛЮС

16.02.2011

Відділ кадрів

Президент Віктор Янукович звільнив Михайла Бродського з посади голови Держкомітету з питань регуляторної політики та підприємництва. Раніше Бродський повідомляв, що в рамках адмінреформи йому запропонували очолити департамент у Міністерстві економіки, яким стане колишній Держкомпідприємництва, і «функції зберігаються всі до одної».

Справа Тимошенко

Президент Європейської народної партії Вільфред Мартенс офіційно запросив Юлію Тимошенко взяти участь у наступному саміті ЄНП, який відбудеться 23—24 березня у Брюсселі, повідомляє прес–служба БЮТ. Телефонна розмова відбулася за ініціативи президента ЄНП, підкреслили в партії «Батьківщина», яка є членом ЄНП. Попереднього разу слідчий Генпрокуратури не дозволив Юлії Тимошенко порушити підписку про невиїзд і поїхати до Брюсселя на запрошення ЄНП. Учора в Харкові Президент Віктор Янукович сказав, що не заперечує проти виїзду Тимошенко за кордон, «але Кримінально–процесуальний кодекс має бути додержаний».

Справа Данилишина

Печерський суд Києва відмовив адвокату екс–міністра економіки Богдана Данилишина в закритті кримінальної справи проти його підзахисного. Суд відхилив доводи захисту, залишивши чинною постанову прокуратури про порушення справи. Нагадаємо, Данилишина звинувачують у перевищенні службових повноважень при підписанні листа–узгодження щодо процедури закупівлі нафтопродуктів для української армії в одного учасника — компанії «Анчар груп». Нещодавно Данилишин отримав політичний притулок у Чехії.