Ювілей на

08.02.2011
Ювілей на

Михайло Турецький. (Фото Юрія САПОЖНІКОВА.)

Ювілейний тур арт–гурту «Хор Турецького» розпочався минулого вересня. За рік цей унікальний колектив планує об’їхати півсвіту і навідати своїх прихильників у Росії, країнах СНД, Європі, Америці та Близькому Сході, частину лютого ювіляри присвятили українським шанувальникам. Учора з концертом «20 років. 10 голосів» вони побували у Дніпропетровську, сьогодні співаків вітатиме Донецьк, завтра — Харків, а 10—11 лютого «Хор Турецького» виступить на сцені НП «Україна».

У новій програмі, підготовленій спеціально для цього туру, музиканти продовжать дивувати меломанів глибиною, діапазоном та унікальністю своїх голосів. «Хор Турецького» виконає музику, що була написана протягом чотирьох століть. Прозвучать «Богемська рапсодія» Фредді Меркюрі, Casta Diva з «Норми» Белліні, яка вважається однією з найскладніших для виконання італійських арій для сопрано, у виконанні чоловічого хору прозвучить... жіночими голосами. Також у програмі — фрагменти мюзиклів і народних пісень, зарубіжна та російська естрада, духовна музика, державні гімни...

За 20 років артисти, яких у 1990–му зібрав у єдине ціле Михайло Турецький, пройшли шлях від елітного хорового колективу до арт–групи, що поєднує в собі вокал, хореографію, режисуру, сценографію і навіть сучасні шоу–технології.