Не пущу!

27.01.2011

Слідчий прокуратури відмовився дати дозвіл Юлії Тимошенко для поїздки у Брюссель. Генпрокуратура запевняє, що в її рішенні нема жодної політики — причина в тому, що клопотання від лідерки БЮТ було оформлене неналежним чином.

«Дозволити виїзд особі, яка перебуває на підписці про невиїзд, — це не обов’язок, а право слідчого, тобто його пряма процесуальна компетенція», — заявила Генеральна прокуратура.

Водночас, Юлія Тимошенко вважає, що відмова в поїздці — це «ознака якогось дивного страху, який має Янукович і який переходить, як заразна хвороба, на всіх його підлеглих». «Страх, що світ буде знати про те, що відбувається в Україні, страх про те, що він втрачає свою владу, і страх відповідати за все, що він сьогодні робить», — заявила Тимошенко, яка в Брюсселі планувала зустрітися з лідерами Європейської народної партії.

Лідерка БЮТ уточнила, що слідчі мотивували відмову тим, що запрошення у столицю Бельгії було надане англійською мовою, без перекладу, повідомляє агенція УНІАН. Тимошенко обіцяла надати Генпрокуратурі офіційний переклад документа.

А ТИМ ЧАСОМ...

Київська обласна організація партії «Батьківщина» ініціюватиме виключення Юлії Тимошенко та Олександра Турчинова з партії. Ідею висунула група БЮТівців, які спричинили розкол у осередку партії й унеможливили його участь у місцевих виборах 2010 року. «Ми ініціюємо групу з підготовки i скликання позачергового з’їзду партії для очищення партійних рядів від корумпованих лідерів», — заявив представник БЮТу Олександр Великодній у коментарі газеті «Лівий берег». За його словами, під ініціативою підписалось 25 (із 38) керівників міських і районних організацій «Батьківщини».