НОВИНИ ПЛЮС

18.01.2011

Парламент

Завершивши минулий сесійний тиждень, спікер Володимир Литвин закрив 7–му сесію Верховної Ради 6–го скликання. Парламент пішов на канікули. Чергова сесія почнеться 1 лютого.

Партактив

Пленум кримського республіканського комітету Компартії обрав першим секретарем рескому члена центрального комітету КПУ Наталію Штепу. Перед цим конференція обрала новий склад рескому. Депутат Верховної Ради Леонід Грач (позафракційний), який очолював Компартію Криму з початку 1990–х років, за наполяганням ЦК КПУ таки втратив керівну посаду в республіканському комітеті. Водночас делегати конференції ухвалили постанову, згідно з якою Грач — опонент лідера КПУ Петра Симоненка — знову став членом КПУ.

Справа Бандери

До відкритого звернення Львівської та Тернопільської обласних рад у справі Бандери приєдналася також і облрада Івано–Франківщини. А вчора заяву на захист Героя–Бандери ухвалила і міська рада Луцька. Проект ініціювала фракція ВО «Свобода».

* * *

Президент України Леонід Кравчук (1991—1994) вважає, що жоден суд не може скасувати укази глави держави, якщо ці документи відповідають Конституції, і називає присвоєння звання Героя України Степану Бандері і Роману Шухевичу законними. «Скасування указу... наступним Президентом чи судом є знаком низької політичної культури. Я негативно ставлюся до того, що суди районні, та й будь–які суди, скасовують укази Президента, якщо вони виписані на підставі положень Конституції і повноважень Президента», — цитує Кравчука Українська служба Бі–Бі–Сі.

Справа Куйбіди

Як повідомляє агенція «Ліга–бізнесінформ», Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення Шевченківського райсуду від 13 грудня 2010 року, яким було закрито провадження у справі екс–міністра регіонального розвитку Василя Куйбіди. Обвинувачення Куйбіди в порушенні законодавства при призначенні без конкурсу начальника Держархбудконтролю у Рівненській області визнано незаконним. По­станова Апеляційного суду оскарженню не підлягає.

Відділ кадрів

Президент Віктор Янукович ввів до складу Ради національної безпеки і оборони нового голову Національного банку Сергія Арбузова.