Ярмо під новорічну ялинку

Ярмо під новорічну ялинку

На Соборній площі Черкас, поруч iз «губернаторською» ялинкою, з’явилася символічна шибениця. Так черкаські «праві» — обласні осередки УНП та громадської організації «Воля» — протестували проти стрімкого підвищення комунальних тарифів для жителів обласного центру. «Це у нас попереджувальна акція. Окрім шибениці, ми встановили ще й ярмо, як символ того, куди загнала народ теперішня влада. Бо народу тепер або в зашморг треба лізти, або відправляти на ешафот Партію регіонів», — розповідає «УМ» очільник Черкаської обласної організації УНП Леонід Даценко.

Лiкарня для душi

Лiкарня для душi

Наступного тижня, 15 січня, обіцяють прийняти своїх перших пацієнтів новий діагностичний центр та поліклініка з диспансерним відділенням Сумського обласного психоневрологічного диспансеру. Цей об’єкт щойно зданий в експлуатацію й уже оснащений сучасним обладнанням для діагностики та лікування. Предметом гордості, зокрема, є цифровий мамограф двох ступенів, як кажуть фахівці, — другий подібний в Україні, та шістнадцятизрізовий спіральний комп’ютерний томограф.

Гей, вернися, Сагайдачний!

Гей, вернися, Сагайдачний!

Історики, політичні діячі й активісти громадських організацій Києва, Полтави, Черкас, Дніпропетровська, Вінниці, Чернігова, Запоріжжя й інших міст відвідали легендарний острів, аби обмінятися думками у форматі наукової конференції «Гетьман Петро Конашевич–Сагайдачний в історії України», повідомляє управління у справах преси та інформації Запорізької облдержадміністрації. Зібрання фахівців у музеї історії Запорозького козацтва зініціювали Український інститут національної пам’яті, Інститут української археографії та джерелознавства імені М. С. Грушевського та Інститут історії НАНУ.

Всі статті рубрики