А не зумієте — здасте партквитки!

06.01.2011
А не зумієте — здасте партквитки!

Керівний і спрямовуючий Кабмін. (Фото Укрінформ.)

Прем’єр–міністр Микола Азаров блискуче втер носа безхребетним тюхтіям із числа світових економістів, які не можуть скласти точного прогнозу виходу розвинених країн з економічної кризи. У нашій державі рецесія врочисто завершиться 24 серпня нинішнього року! Саме на День незалежності. Микола Янович помітив, що цьогоріч нашій дер­жаві виповнюється кругла дата — 20 рочків, і тому вирішив поставити додаткове завдання перед підлеглими. «До серпня Україна остаточно подолає кризу — причому як в економіці, так і у суспільній свідомості», — сказав він, відкриваючи вчорашнє засідання Кабміну. Урядова команда згадала славне минуле, коли трудові подвиги присвячували знаменним датам, і взялася занотовувати дату у блокноти. «Ми ставимо перед собою масштабні завдання, і якщо цілеспрямовано будемо їх вирішувати, то ювілей відзначимо достойно», — діловито поправивши окуляри, мовив Прем’єр.

Підставою для хорошого настрою Азарова стали дані про виконання держбюджету в минулому році. «Всупереч панічним прогнозам наших опонентів, усупереч екстремальному спаду у 2009 році, за доходами бюджет минулого року виконано на 99%», — переможно заявив Прем’єр. Усупереч даним вітчизняних та зарубіжних економістів, які досі гундосять про рекордну «дірку» держкошторису. І дефіцит, на думку Миколи Яновича, становить обіцяні 5%. І аж ніяк не вимірюється двозначною цифрою, як стверджують деякі контрреволюц... так звані опоненти.

А головним напрямом урядування Кабміну стане, як і було обіцяно, впровадження інноваційних програм. Чиновники разом iз Нацбанком мають визначити обсяги фінансування та організувати кредитні потоки для суперприбуткових для економіки підприємств. Націкавіше, що курируватиме інноваційно–інвестиційну програму перший віце–прем’єр Андрій Клюєв. Саме його прізвище нещодавно фігурувало у журналістських розслідуваннях: на пiдтримку приватних фірм, що належать Клюєву, уряд розпорядився перерахувати сотні мільйонів «інноваційних» бюджетних коштів. Відтепер обсяги вливань у «сімейні» структури мають всі шанси суттєво зрости. Ясна річ, для блага держави і в ознаменування двадцятої річниці Незалежності!

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

З 1 лютого уряд скоротив кількість підприємств, що надають адміністративні послуги, з 11 до 1,5 тисячі. «У строю» залишилися тільки ті, діяльність яких закріплена законодавчо.