Тактика «на гнилість»

Тактика «на гнилість»

Учора представники націонал–патріотів відзначили круглу дату: рівно десять років тому на головній площі столиці найбільш сміливі не побоялися відкрито заявити власний протест політиці, яку проводив тодішній Президент Леонід Кучма, встановивши перший намет, що символізував непокору системі. Уже символічний, однак не менш актуальний в умовах сьогодення, намет встановили близько 16–ї години і вчора, — саме в цей час перший «бункер непокори», який, зрештою, переріс у десятки наметів, встановили у 2001 році ті, проти кого згодом система порушила низку кримінальних справ, запроторивши до буцегарні.

Заєць убив?

Заєць убив?

Як повідомили у Центрі громадських зв’язків Управління внутрішніх справ у Чернівецькій області, 14 грудня 2010 року о 10–й ранку на автодорозі державного значення «Житомир—Чернівці», біля села Припруття Новоселицького району, сталася ДТП. 21–річний водій, житель села Долиняни, керуючи автомобілем «ВАЗ–2107», не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху й зіткнувся з автомобілем Тoyota Camry під керуванням 25–річного офіцера міліції, сина начальника УМВС України в Чернівецькій області, який рухався в зустрічному напрямку. Внаслідок ДТП два пасажири автомобіля ВАЗ, 51–річний та 70–річна жителі села Долиняни Хотинського району, загинули на місці пригоди, а обидва водії отримали тілесні ушкодження та госпіталізовані до Новоселицької центральної районної лікарні.

Допитливі і в погонах

Допитливі і в погонах

«Усе відбувалося в понеділок близько 19.00. Я стояв iз колегою біля його машини на стоянці поруч iз редакцією (на Позняках), коли під’їхав джип «Беркута». Вийшло троє кремезних хлопців у формі й попросили в нас документи. Мотивували вони це тим, що, може, я в цей момент «когось замовляю», — поділився з «УМ» головий редактор журналу «Кореспондент» Віталій Сич подробицями контакту зi спецназiвцями. — Настрою сперечатися з ними в мене не було, тому чинити опір чи щось з’ясовувати я не став. Показав водійське посвідчення і сказав, що журналіст, працюю поруч». Віталій запропонував «беркутівцям» зайти в офіс, щоб він пред’явив їм своє посвідчення, однак ті відмовилися і натомість обшукали самого журналіста, а потім і автівку його колеги. Обшук вiдбувся при 10–градусному морозі впродовж 20 хвилин. Зрештою, переконавшись, що нічого протизаконного вони не знайдуть, міліціянти залишили чоловіків у спокої.

З Новим роком і... тарифом

З Новим роком і... тарифом

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) підвищила тариф на теплову енергію з урахуванням її транспортування і поставки для «Київенерго», що відпускається для потреб населення, на 35 відсотків iз 1 січня 2011 року. Зокрема, тариф «Київенерго» на теплову енергію для населення з приладами обліку з 1 січня зросте на 35% або 44,4 грн. — до 171,25 грн. за Гкал (без ПДВ); для населення без приладів обліку — також на 35% або на 43,91 грн. (до 125,47 грн. за Гкал (без ПДВ).

Друзі до смерті

Друзі до смерті

Коли один iз місцевих мешканців близько 13–ї години позавчора вийшов на подвір’я біля будинку №14 по вулиці Польській у Кривому Розі, то отетерів: на деревi висіли... двоє молодиків. Чоловік негайно зателефонував до міліції. Слідчо–оперативна група зарадити вже не могла — обидва хлопців не подавали ознак життя. Вони повісилися на електричному дроті. Вочевидь, це виявили відразу, оскільки тіла навіть не встигли посиніти.

Тут був Монастирок

Тут був Монастирок

У Лисянці Черкаської області відкрили пам’ятник «Родинний маєток Хмельницьких — Монастирок». Монумент у вигляді триметрового хреста встановили на околиці районного центру, там, де колись був хутір Монастирок. Саме на тому хуторі, за переказами, і знаходився родинний маєток Михайла Хмельницького, батька майбутнього українського гетьмана.

Не зовсім крилатий бізнес

Не зовсім крилатий бізнес

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Кримінальну справу, порушену проти екс–директора ХАЗу Павла Науменка, розглядали в Київському районному суді Харкова майже три роки. Затяжний характер процесу навіть змусив робітників підприємства не раз виходити на вуличні пікети. У них була підозра, що справу затягують не випадково і, зрештою, таки спустять на гальма. Днями настала довгоочікувана розв’язка. Гендиректора, який керував підприємством iз 2002–го по 2007 рік, засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна і трирічною забороною займати відповідальні посади.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики