Непроста Марія

Непроста Марія

Добре хоч те, що за своє «шумахерство» ані сама 28–річна Марія Веліжанська, ані власники припаркованих у той вечір на вулиці Куйбишева кримської столиці автівок не постраждали. Хоча, стверджують у прес–службі місцевої Державтоінспекції, результати її кермування позашляховиком Porsche Cayenne могли бути геть непередбачуваними і трагічнішими. Цього не сталося винятково з технічних причин — після третього зіткнення у позашляховика з номерами ФРН елементарно заклинило колеса.

Сидіти вдома — теж робота!

Сидіти вдома — теж робота!

На перший всеукраїнський з’їзд до Дніпропетровська приїхали близько 400 домогосподарок із 14 областей України. Головною темою їхнього спілкування стало внесення змін до законодавства про працю. Саме про це учасниці з’їзду сформулювали свої вимоги до Кабміну та Верховної Ради. Найголовніша ж — вважати ведення домашнього господарства такою самою професією, як й інші, і внести її до державного реєстру професій.

Тричі амністовані

Тричі амністовані

Родичі загиблих унаслідок вибуху газу в житловому будинку №127 по вулиці Мандриківській у Дніпропетровську, що стався 13 жовтня 2007 року і забрав 23 людські життя, на це судове засідання покладали великі сподівання. Адже Верховний Суд скасував попередні судові ухвали про амністію стосовно обвинувачуваних колишніх керівників ВАТ «Дніпрогаз» — генерального директора Ігоря Іванкова, його першого заступника Максима Сорокіна і головного інженера Сергія Бачуріна.

Наші гроші, боспорські

Наші гроші, боспорські

Цього моменту в самій Керчі чекали майже чотири роки. Відтоді, коли, здавалося б, втрачена назавжди унікальна колекція монет часів Боспорського царства несподівано «випливла» у ФРН, на території федеральної землі Гессен. Монети тамтешня поліція вилучила у транснаціонального злочинного угруповання, до якого входили «радянські» німці, себто вихідці з СРСР. Колекцію, попередню вартість якої оцінили у 80 тисяч євро, лиходії намагалися реалізувати через один iз відомих нумізматичних аукціонів у Мюнхені. За фактом незаконної оборудки прокуратура при Земельному суді міста Гессен порушила кримінальну справу.

Конфлікт із англійським акцентом

Конфлікт із англійським акцентом

Учора під час прес–конференції в УНІАН ректор Національного університету «Києво–Могилянська академія» Сергій Квіт звернувся по допомогу до четвертої влади. Бо самотужки ніяк не може «розрулити» два конфлікти з Міністерством освіти і науки, які ректор пов’язує «персонально з Дмитром Табачником». По–перше, в МОН досі не затвердили правила прийому до «Могилянки» на наступний рік. Каменем спотикання стала англійська мова, сертифікат з якої тут вимагають абсолютно на всі спеціальності. «Англійська мова у нас зазначена в статуті як одна з мов викладання в університеті, — каже Сергій Квіт. — Тому якщо до нас прийде людина без знання англійської, то просто не розумітиме наших викладачів–іноземців, не зможе вивчати англомовні першоджерела та брати участь у наших програмах обміну з зарубіжними університетами. Нам закидають, що ми порушуємо права тих людей, які не вчили англійську в школі. Але НауКМА не забороняє тим абітурієнтам, які хочуть стати нашими студентами, вивчити англійську мову. І ми маємо багато прикладів, коли діти вивчали в школі якусь іншу іноземну мову, а англійську опанували самостійно, щоб вступити до «Могилянки».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ллється вода через край

Ллється вода через край

У Закарпатській області зовсім не передноворічний настрій: замість снігу тут ось уже кілька днів ллє рясний дощ. Така нетипова для грудня погода вже наробила чимало біди: інтенсивні опади та, відповідно, підняття рівня води у річках призвели до підтоплення приватних будинків, пошкодження берегоукріплень та мостів. Загалом, за повідомленням Центру пропаганди ГУ МНС у Закарпатській області, станом на вчорашній ранок на території 11 населених пунктів Виноградівського, Воловецького, Міжгірського, Хустського, Тячівського, Іршавського та Мукачівського районів було підтоплено близько двох сотень дворогосподарств, близько 31 гектара сільськогосподарських угідь, пошкоджено берегоукріплення, кріплення пішохідного тросового переходу, один бетонний та ще один недобудований дерев’яний автомобільні мости.

Україна таки вип’є шампанського в Осло?

Україна таки вип’є шампанського в Осло?

Доки вітчизняні дипломати продовжують наполягати на «технічних» причинах ігнорування церемонії вручення Нобелівської премії, в керівному органі Євросоюзу вже натякнули: якщо Україна не сповідує європейські цінності, то їй нічого розраховувати на членство в ЄС. У Єврокомісії висловили сумнів і занепокоєння з приводу рішення бойкотувати церемонію нагородження, прийняте низкою країн, зокрема й Україною, повідомляє «Німецька хвиля». У Європі закликають «відмовників» схаменутися, негайно переглянути свої позиції і взяти участь у міжнародному заході. «Такі країни, як Україна, Білорусь, Марокко та Єгипет, ще можуть змінити свою позицію. Вони хоч і не є кандидатами на вступ до ЄС, проте пов’язані з ним у рамках політики добросусідства. Ми розчаровані, що час від часу наші партнери не поділяють наші цінності. Ми все ще сподіваємося, що вони все ж змінять свої рішення щодо ігнорування церемонії в Осло», — цитує «НХ» речницю Єврокомісії в Брюсселі.

Всі статті рубрики