Боротьба з корупцією та опонентами

09.12.2010
Боротьба з корупцією та опонентами

Є нові підстави викликати Юлію Володимирівну в головне слідче управління Генпрокуратури? (Фото Рейтер.)

Міністерство фінансів передало в Генпрокуратури матеріали міжнародного аудиту, проведеного на замовлення нинішнього уряду. Як розповів учора міністр фінансів Федір Ярошенко, міжнародна перевірка оцінила рівень зловживань, заподіяних Кабміном Тимошенко, у 3 млрд. грн. При цьому загальний обсяг нецільового використання коштів оцінюється у 50 млрд. грн.

«Міжнародний аудит дер­жавних фінансів дає однозначний сигнал усім державним службовцям, що вище керівництво нашої держави безкомпромісно бореться з корупцією», — зазначив пан Ярошенко. Міністр також відзвітував, що вартість аудиту, за планом, мала обійтися державі в 26 млн. грн., але реально було використано 23 мільйони. Нагадаємо, для з’ясування ґанджів у діях попередників уряд Януковича—Азарова наймав фірми Akin Gump Strauss Hauer&Feld, Trout Cacheris та Kroll Inc.

У відповідь Юлія Тимошенко заявила, що влада таким чином оголосила на неї полювання, бо побоюється опозиції. «Сьогодні намагаються зі мною розібратися, як завжди, порушуючи необґрунтовані кримінальні справи. Я не боюсь усіх цих репресій і буду боротися за Україну, за права людей усіма можливими силами», — передає слова лідерки БЮТ її прес–служба. Тимошенко каже, що до влади прийшли люди, «які забирають у людей останнє і передають це тіньовим кланам».

Нагадаємо, днями Юлія Тимошенко ходила на допит у головне слідче управління ГПУ у справі про нецільове використання 300 млн. євро, отриманих Україною як компенсація за невикористану квоту на забруднення повітря за Кіотським протоколом. Тодішня глава уряду пустила ці гроші на «соціалку», що не було передбачено законодавством.