ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Віталій Кварцяний: Гра для мене понад усе. Решта — до лампочки

Віталій Кварцяний: Гра для мене понад усе. Решта — до лампочки

Його люблять і ненавидять однаково палко. Його прес–конференцій завжди з нетерпінням чекають журналісти. Ніхто з українських футбольних тренерів не «відзначився» такою кількістю медіа–скандалів, як Віталій Кварцяний. Безпосередній, надзвичайно емоційний і вразливий, він був і залишається таким. Не дуже зручним, бо може різати правду у вічі. Вболівальники луцької «Волині» готові вибачити Кварцу все, бо тільки він зміг втілити їхню мрію — побачити улюблену команду в прем’єр–лізі. І це Кварцові вихованці сьогодні грають за провідні українські та відомі закордонні клуби. Це він зараз став депутатом міськради від «Фронту змін», щоб змінити ставлення міста до футболу і спорту.

Я зустрілася з віце–президентом і головним тренером ФК «Волинь» Віталієм Кварцяним після 19–го туру першості України, коли команда вже пішла на зимову перерву. Перед тим він переніс зустріч, «щоб не наврочити». Бо, мовляв, як тільки після низки перемог дасть десь інтерв’ю — відразу йде смуга програшів. Наступні матчі «Волинь» справді провела успішно, тож у Віталія Володимировича був хороший настрій. Лучани ввійдуть у 2011 рік із непоганим результатом: у турнірній таблиці вони піднялися на шосту сходинку і вже претендують на потрапляння в єврокубки — це при тому, що навесні ще грали в нижчому дивізіоні. Не маючи ані достатньо часу, ані фінансів, Кварцяний зумів довести, що він може.

Схід сильніший вiд заходу

Схід сильніший вiд заходу

«Чемпіонат світу 2018 року відбудеться в Росії, — урочисто промовив президент ФІФА Йозеф Блаттер, дістаючи з конверта папірець із назвою країни–переможниці голосування. — А в 2022 році планетарну першість прийматиме Катар».

Як футболісти на льоду

Як футболісти на льоду

Дарма в УЄФА склали календар групового етапу Ліги Європи таким чином, що минулого тижня учасники цього турніру відпочивали. Якби тоді провели передостанній тур групового раунду — як і раніше, паралельно з Лігою чемпіонів, то позавчорашні зимові муки багатьох клубів стали б для них лише одним неприємним епізодом кінця половини сезону. Сніг і мороз отримали команди і вболівальники у Санкт–Петербурзі, Познані, Генті, Берні, Харкові тощо. Через тиждень, в останньому турі, випробування може повторитися.

Реверанс господаркам

Реверанс господаркам

Уже в першому офіційному старті нового сезону збірна України могла здобути медаль Кубка світу. Причому — одразу найвищого ґатунку. На четвертому вогневому рубежі індивідуальної гонки у шведському Естерсунді Валентина Семеренко швидко й чітко клала кулі в мішень, але на останньому пострілі схибила. Як виявилося згодом, якби не той промах і не отримана за нього штрафна хвилина, представниця Сумщини зійшла б на найвищу сходину п’єдесталу. А так — змушена була задовольнитися четвертим місцем.

Всі статті рубрики