НЬЮЗРУМ

24.11.2010

«Чорного ворона» екранізують

У листопаді минулого року київський письменник Василь Шкляр опублікував роман «Чорний ворон», над яким працював 10 років. На одній із презентацій у Рівному до нього підійшли кілька жінок, одна із них запитала: «А коли ж буде кіно?». Шкляр знітився і відповів, що на це потрібні мільйони, адже у творі йдеться про боротьбу проти більшовицької окупації у 1920–х, а це дорогі декорації, костюми, та й зняти кіно — задоволення не з дешевих. «Ми підемо з шапками по Україні й зберемо потрібну суму», — не опу­стили рук читачки. З цього моменту почали збирати кошти на зйомки стрічки за романом «Чорний Ворон». За попередніми підрахунками, її бюджет становитиме 20 мільйонів гривень. Це будуть спонсорські гроші та благодійні пожертви.

Виконавчий директор Ліги українських меценатів Михайло Слабошпицький розповів, що до збору планують також залучити представників української діаспори. «На державу сподіватися марно, тож ми самотужки зберемо гроші. Має бути національний інвестор — українська громадськість. У тому, що це реальний проект, я абсолютно переконаний», — зазначив він.

Режисера та акторів добиратимуть на конкурсній основі. «Героя свого поки що не бачу. Він у мене специфічний — йому всього 24 роки, а виглядає на 35. Тягар боротьби та лісового життя наклав свій відбиток. Коли сексот висилав портрет цього отамана, помилково писав: «Возраста около 35 лет». У цій ролі хочу бачити молодого актора, але з досвідом», — говорить Василь Шкляр.

Останні на «Євробаченні»

Переможцем цьогорічного дитячого пісенного конкурсу «Євробачення», фінал якого відбувся минулими вихідними у Мінську, став представник Вірменії Володимир Арзуманян. 12–річний співак виконав пісню «Мама» та здобув 120 балів. Другу сходинку з піснею Boy and girl посіли представники Росії — Ліза Дрозд та Саша Лазін. Третє місце зайняла Соня Шкоріч із Сербії. А от вінничанка Юлія Гурська посіла останнє — 14–те місце. Її пісня «Мій літак» отримала лише 28 балів.

Конкурс транслювався в прямому ефірі телеканалів і в інтернеті. Молоді виконавці виступали на майданчику Мінськ–Арена — це найбільша сцена в історії дитячого «Євробачення». Фінал і дві відкриті репетиції шоу відвідали близько 40 тисяч людей. Однак фахівці та гості цьогорічного дитячого «Євробачення» неодноразово говорили, що нинішній конкурс може бути останнім. Мовляв, країни–учасниці не горять бажанням вкладати гроші у витратне великомасштабне шоу, передає ВВС.