НОВИНИ ПЛЮС

06.11.2010

Місцеві вибори

Долю виборів у Луганську визначило двадцять голосів! За кандидата від Партії регіонів, чинного мера Сергія Кравченка проголосувало 48 тисяч 138 виборців, а за комуніста Спиридона Кілінкарова — 48 тис. 117 голосів. Кілінкаров звинувачує владу у фальсифікаціях і обіцяє битися до кінця.

* * *

Мером Харкова офіційно визнали Геннадія Кернеса. Як повідомив «5–й канал», за Кернеса проголосувало понад 130 тисяч харків’ян, а за висуванця «Батьківщини» Арсена Авакова — понад 127 тисяч. Опозиційний кандидат не визнає підсумків і обіцяє оскаржити результати.

* * *

Висуванець партії «Свобода» Сергій Надало обраний мером Тернополя.

* * *

Одеська міська виборча комісія оголосила, що на виборах мера переміг Олексій Костусєв. За голову Антимонопольного комітету проголосували 51% одеситів, а за чинного мера Едуарда Гурвіца — неповний 31% голосів, повідомила агенція «Інтерфакс».

* * *

На виборах мера Ужгорода переміг Віктор Погорєлов, висунутий партією «ЕКО+25%». За нього проголосувало 16 тисяч 265 виборців, а за чинного мера Сергія Ратушняка — 11 тисяч 956 виборців.

* * *

Харківські міліціонери, яких зняли на відеокамеру за грою в карти на мішках із виборчими бюлетенями, понесли суворе дисциплінарне покарання, один із них звільнений із органів внутрішніх справ. Про це повідомив заступник начальника управління громадської безпеки міліції Харківщини Василь Гайчук. «Я не думаю, що звільнення — це занадто суворе покарання, тому що була грубо порушена дисципліна, це був негідний вчинок», — підкреслив Гайчук.

Кишені

Автобаза Управління справами апарату Верховної Ради хоче придбати 17 автомобілів Toyota Camry. Про це повідомляє портал державних закупівель. Закупка пройде на відкритих торгах. Дата поставки — грудень 2010 року. Нагадаємо, ще зовсім недавно Голова ВР Володимир Литвин закликав депутатів вивчати законопроекти та супутні документи через електронні носії інформації, оскільки парламенту не вистачає коштів на папір.

Відділ кадрів

Новообраний Генеральний прокурор Віктор Пшонка призначив своїм першим заступником Рената Кузьміна. «Звичайним» заступником призначено Михайла Гаврилюка.