У кельтського Хелловіна і християнських Різдва та Нового року є спільні традиції. Зокрема, ходіння ряжених. У древніх кельтів темної пори року на вулиці виходили вдягнені у костюми діти, щоб назбирати у перехожих солодощів. Кожному зустрічному малі традиційно казали одну й ту саму фразу: «Trick or treat!» — «Розіграш або пригощання!». Якщо ви пригостите рідних чи друзів запіканкою–пирогом із гарбуза, яблук та вершкового сиру, то навіть будень для них перетвориться на свято.
Спочатку зваріть великі кубики гарбуза (1 кг), щоб стали м’якими (але не переваріть), і відкиньте на друшлаг, щоб із них стекла рідина. Додайте 2—3 столові ложки цукру та 5 ложок манки. Перемішайте, щоб не було грудочок, і залиште хвилин на 20 — щоб розбухла манка. В окрему посудину треба почистити 1 кг кислих яблук і порізати їх на часточки, періодично скроплюючи лимонним соком (усього половина лимона) — щоб не потемніли. Потім щедро змащуємо форму для випікання вершковим маслом й обсипаємо паніровочними сухарями. У гарбузову масу додаємо 10 г ванільного цукру, 1 яйце, 3 столові ложки перемелених білих сухарів і перемішуємо. Яблука на кілька хвилин викладаємо на розігріту суху сковорідку, щоб вони стали м’якшими, але не розлізлися. Потім викладаємо у форму гарбузову масу і посипаємо її 1 столовою ложкою кориці, зверху — яблука і знову 1 столова ложка кориці. Тепер прийшла черга ніжного вершкового сиру (500 г), який спочатку не завадить пропустити через м’ясорубку. Далі його треба розтерти з 2—3 столовими ложками цукру та жовтком одного яйця. Раніше відокремлений охолоджений білок треба збити у стійку піну й акуратно ввести у творожну масу. Далі швидко накриваємо нею яблука і ставимо у розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Якщо зверху запіканка почне швидко підрум’янюватися — накрийте її пергаментним папером. Часточки яблука зверху викладаємо тоді, коли запіканка трохи схолоне, і поливаємо їх яблучним сиропом.