Андрій КУРКОВ, письменник:
— Уперше гарбузовий суп–пюре з індійськими прянощами я попробував у Німеччині: ним своїх гостей пригощала одна художниця. Відтоді ця страва — одна з моїх улюблених. Я теж часто запрошую гостей і варю для них каструлю цього смачного супу. Останній раз я нагодував гарбузовим супом 45 людей, які зібралися у нас вдома на концерт Енвера Ізмайлова у понеділок минулого тижня. Усі від такого пригощання були у захваті!
Півкілограма почищеного гарбуза ріжемо на невеликі шматки, додаємо дрібно порізані цибулину, три морквини та корінь селери і (або) пастернака. Усе обсмажуємо на соняшниковій олії. Заливаємо інгредієнти склянкою води та склянкою молока і варимо на невеликому вогні, поки рідини не стане менше приблизно наполовину. Солимо і перчимо за смаком, додаємо карі та інші індійські прянощі: кмин, корiандр, шафран, фенхель, насіння гірчиці. Не завадить й оливкова олія — три столові ложки. Усе закладаємо в блендер — і смачний гарбузовий суп–пюре готовий.