Важко в навчаннi, легко в Африцi

Важко в навчаннi, легко в Африцi

Наприкінці жовтня має пройти сертифікацію 14–та ротація 56–го окремого вертолітного загону Збройних сил України у складі місії ООН в Ліберії. Присутність в Ліберії дає українським вертолітникам дорогоцінну льотну практику, та ще й у складних умовах. Тож армійські пілоти вертольотів Мі–8 та Мі–24 — одні з найдосвідченіших професіоналів у ЗСУ. Попри відносно мирну обстановку в цій країні, підготовка до поїздки в Ліберію — це повторення усього пройденого. Пілотування над океаном і джунглями, експлуатація техніки в умовах тропічної спеки чи навпаки — сезону дощів, стрибки з парашутом на воду й евакуація постраждалих iз морської поверхні, а за потреби — оборона від нападу «збройних формувань», для цього треба бути «профі». Непідготовленість може коштувати життя, твого і товаришів.

Наші йдуть

Наші йдуть

Україна приєднається до бойової тактичної групи країн Євросоюзу «ХЕЛБРОК», до якої входять військові підрозділи Греції, Болгарії, Румунії та Кіпру. Про це заявив начальник Генштабу Збройних сил України, генерал–полковник Григорій Педченко після зустрічі з головою Військового комітету Євросоюзу, генералом Хаканом Сиреном, у минулий четвер. За словами генерал–полковника Педченка, в Україні під «ХЕЛБРОК» створять підрозділ у складі до 100 морських піхотинців і 10 штабних офіцерів. За потреби, для її перекидання задіюють літак Іл–76 з екіпажем, передає УНІАН.

Спробуємо «Стугну»

Спробуємо «Стугну»

Збройні сили України замовили десять керованих протитанкових ракет «Стугна–П» виробництва київського конструкторського бюро «Луч». Очікують, що наступного 2011 року новітній протитанковий комплекс пройде випробування і його приймуть на озброєння, передає агентство ЦАМТО. Раніше це підтвердив і головний конструктор КБ «Луч» Олег Коростильов. Проектування і розробку ракети фінансували «Луч» та державна компанія «Укрспецекспорт».

Продавець містечок

Продавець містечок

Директора філіалу Центрального спеціалізованого будівельного управління Міноборони України «Укроборонбуд» засудили до восьми років позбавлення волі за незаконне відчуження 27 військових містечок. Такий вирок Шевченківський районний суд міста Києва виніс цього тижня, передає УНІАН. Як з’ясувало слідство, чиновник упродовж 2006 року, не отримавши дозволу міністра оборони й не узгодивши це з відповідним відділом міністерства, уклав від імені Міноборони низку угод iз комерційними структурами на спільне будівництво на території військових містечок по всій Україні.

Всі статті рубрики