Дорога Одрі

Дорога Одрі

430 тисяч євро сягнула ціна блоку з десяти марок із зображенням голлівудської кінозірки Одрі Хепберн — за таку суму лот пішов iз молотка на благодійному аукціоні в Берліні. На малюнку акторка в образі героїні легендарного фільму «Сніданок у Тіффані» тримає у вустах довгий мундштук із сигаретою. Пошта Німеччини видала цю марку 2001 року накладом 14 мільйонів екземплярів. Але син уже померлої на той час Хепберн Шон Феррер заявив, що образ його матері на марці спотворений (на оригінальному фото вона прикушує кінчик сонячних окулярів, а не мундштук), і через суд добився, щоб усі марки було знищено.

Москву триматиме права рука Путіна

Москву триматиме права рука Путіна

Уже в четвер столиця Росії отримає нового мера — 21 жовтня депутати Московської міської думи на своєму засіданні розглянуть кандидатуру потенційного градоначальника, внесену президентом. Із чотирьох претендентів, запропонованих правлячою як у Росії загалом, так і в Москві партією «Єдина Росія», Дмитро Меведєв обрав 52–річного віце–прем’єра Сергія Собяніна, який колись обіймав посаду губернатора Тюменської області. Власне в тому, що президентський перст (під пильним оком іншого кремлівського господаря — Володимира Путіна) вкаже саме на нього, мало хто сумнівався. Решта кандидатів від «ЄР» — міністр транспорту Росії Ігор Левітін, в.о. першого заступника столичного мера Людмила Швецова та губернатор Нижегородської області, колишній віце–мер Москви Валерій Шанцев — «не дотягували» за посадами та, головне, близькістю до прем’єр–міністра Путіна.

Коридор до свободи

Коридор до свободи

Експозицію «Шляхи до свободи», присвячену історії Польщі 1956—1989 років та знаменитій профспілці «Солідарність», українці мають нагоду побачити першими на теренах колишнього СРСР. «Ця виставка проїхала всю Європу, але оминула колишній Радянський Союз, — зазначив директор Польського інституту в Києві Ярослав Ґодун, відкриваючи експозицію у столичній галереї «Лавра». — До України виставка приїхала у досить складний момент для самих українців. Сподіваюся, що не занадто пізно».

Скажи мені, хто твій дрУГО...

Скажи мені, хто твій дрУГО...

Якщо якісь недоброзичливці вважають, що Віктор Янукович погано орієнтується в українській історії або географії, то дарма. І про історію, і про культуру, і про географію, політичний та економічний потенціал своєї країни нинішній Президент не лише сам знає, а іншим може розповісти — як–от венесуельському колезі Уго Чавесу. Вчора одіозний президент Венесуели після поблажливих обіймів кремлівського союзника Медведєва і дружніх лобизаній білоруського лідера Лукашенка потрапив на гостину й до українського «бацьки». Якому так сподобалося проводити лікнеп для необізнаного гостя, що замість запланованої години зустріч двох президентів тривала аж 1 годину 45 хвилин. Читайте Прогноз курса доллара в Украине

Скажена Туапсинка

Скажена Туапсинка

У Туапсинському районі Краснодарського краю Росії вчора було оголошено жалобу. Як повідомляє РІА «Новості», в ніч на суботу там пройшли сильні зливи, внаслідок яких гірські річки Пшенаха і Туапсинка вийшли з берегів.

Європа «зупинилась»

Європа «зупинилась»

Старий світ і далі лихоманить від страйків. Учора страйкували бельгійські залізничники, що спричинило транспортний хаос мало не в усій Західній Європі. Через Брюссель курсують більшість поїздів компаній «Євростар», кінцевим пунктом маршруту яких є Лондон, і «Таліс», що зв’язують столицю Бельгії з французьким Парижем, голландським Амстердамом і німецьким Кельном. Тож упродовж доби тисячі потягів цих компаній або взагалі не курсували, або (це стосується поїздів «Євростар») доходили лише до французького міста Лілль. А звідти до британської столиці вже можна було дістатися на автобусах.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики