Колектив фізкультури на льоду все ще перемагає

12.10.2010
Колектив фізкультури на льоду все ще перемагає

Не задовольнившись грою без зарплатні в Києві, Костянтин Касянчук знову поїхав у КХЛ. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

«Зараз «Сокіл» перетворюється з хокейної команди на клуб із занять фізичною культурою», — сумно констатував позавчора головний тренер киян Олександр Сеуканд. Його підопічні в інтригуючому двобої здолали у Броварах одного з лідерів білоруської екстраліги, жлобінський «Металург», але наставника й хокеїстів «Сокола» це не надто потішило. Адже тривалі проблеми з фінансуванням клубу так і не знаходять розв’язання, та й загалом ситуація у ставленні держави й бізнесу до хокею в Україні не змінюється на краще.

Столичним уболівальникам поступово набридає їздити до сусіднього міста–супутника, а броварська публіка великою увагою «соколів» не маніжить. «Біло–сині» залишаються найменш відвідуваною командою серед 12 учасників білоруської першості. На ковзанці ТРК «Термінал» за грою чемпіона України стежать у середньому 468 глядачів. Не вибилися з цього «ритму» й два останні домашні поєдинки «Сокола»: у п’ятницю на «Шинник» прийшло 320 фанатів, у неділю на «Металург» — «аж» 630. Та й то, чи не третину глядачів позавчора становили палкі вболівальники зі Жлобіна із двома великими барабанами.

Попри всі ці несприятливі обставини, «Сокіл» здобув перемоги і над аутсайдером турніру, і над лідером. Особливо потішила вольова звитяга над жлобінцями — реванш за поразку в першому колі господарі взяли з таким самим рахунком, 2:1. Щоправда, цього разу — в додатковій п’ятихвилинці. Зробили це «біло–сині» без лідера атак Костянтина Касянчука: 31–річний форвард повертається до челябінського «Трактора», який потребує підсилення для гідного виступу в КХЛ.

«Із «Металургом» дуже важко грати —команда вирізняється дисциплінованістю. Ми провалили другий період, та все ж проявили бажання до перемоги й характер, що допомогло врятувати матч», — підсумував Сеуканд. А наставник гостей Василь Спиридонов, відомий за роботою в нині «покійному» мінському «Кераміні», поскаржився на традиційно важкі ігри в Києві та відсутність через травму двох провідних захисників.

Домашню серію з чотирьох зустрічей «Сокіл» продовжить завтра дуеллю з «Хімволокном».

 

ТАБЛО

Білоруська екстраліга. 13–й тур. «Сокіл» — «Шинник» — 4:2 (2:1, 0:0, 2:1; Касянчук, 2; Срюбко, 6; Цируль, 48; Литвиненко, 56 — Короткевич, 15; Рязанцев, 55), «Гомель» — «Металург» — 2:4, «Юність» — «Німан» — 2:5, «Шахтар» — «Вітебськ» — 6:5 ОТ, «Хімволокно» — «Хімік–СКА» — 4:7.

14–й тур. «Сокіл» — «Металург» — 2:1 ОТ (0:0, 0:1, 1:0, 1:0; Шахрайчук, 45; Климентьєв, 64 — Каштанов, 25 (більш.)), «Гомель» — «Шинник» — 5:0, «Юність» — «Брест» — 11:0, «Шахтар» — «Хімік–СКА» — 4:2, «Хімволокно» — «Вітебськ» — 3:2 Б, «Металургс» — «Німан» — 1:5.

Лідери: «Юність» — 35, «Металург» — 33, «Німан» — 29, «Сокіл» — 28, «Шахтар» — 27.

* * *

Чемпіонат України. «Білий барс» — «Донбас» — 0:10, «Харків» — «Компаньйон» — 3:4, «СДЮСШОР–Ворони» — «Сокіл» — 2:6.

Турнірне становище після 2 турів: «Компаньйон» — 6, «Донбас», «Харків» — 6 (3), «Поділ», «Сокіл» — 3, «Ворони», «Білий барс» — 0.

* * *

НХЛ. «Баффало» — «Рейнджерз» — 3:6 (Федотенко «Р» — 14 хв. 38 сек., 1 кидок, корисн. «+2»), «Ванкувер» — «Лос–Анджелес» — 1:2 Б (Понікаровський «Л» — 11.24, «0», 6 хв. штр.), «Калгарі» — «Лос–Анджелес» — 3:1 (Понікаровський — 9.24, 1 кидок, «0»).