Дрейф поза блоковість

Дрейф поза блоковість

Оборонний огляд — процедура, що триває вже два роки, внаслідок якої стане зрозумілим реальний стан справ у Збройних силах України та визначено загрозу безпеки країни, а відтак — буде визначено стратегію розвитку української армії. Нарешті в листопаді цього року мають бути представлені результати Оборонного огляду, постановила відповідна Міжвідомча комісія, яка засідала днями під керівництвом «силового» віце–прем’єра Володимира Сівковича.

Любіть свою армію

Любіть свою армію

Побачив його у столичній «маршрутці». Втомлений погляд, погони підполковника і шеврон «Генеральний штаб Збройних сил України». Маленький «Богдан» забитий ущерть, просто перед носом у підполковника стирчить чийсь лікоть. Де дінешся — «всім треба їхати». Ловлю себе на думці, що от мине ще рік–півтора — і він стане полковником. Навряд чи його матеріальне становище дуже поліпшиться до того часу. Як ви уявляєте собі полковника? Горда постава, метал у голосі, верхи на коні з шаблею або на сидінні військового джипа, поруч iз водієм, або хоча б у чорній «Волзі» з тим таки водієм. Але аж ніяк не у «маршрутці» з ліктем перед носом. Для рядового солдата полковник — всемогутній. Цікаво, наскільки важко після оцієї от принизливої «маршрутки» морально випростатися і вийти перед радями бійців у іпостасі справжнього полковника, чи нехай поки що — підполковника?

Таки «пролетіли»

Таки «пролетіли»

Остаточне рішення у справі, яка тягнеться вже кілька місяців, оприлюднили цього тижня. Американська авіакомпанія «Ю.С. Аероспейс» та її український партнер «Антонов» таки запізнилися з поданням заявки на участь у тендері на постачання літаків–заправників для Військово–повітряних сил США. До такого висновку дійшли американські урядові аудитори. «Відтак ВПС США діяли правомірно, коли відхилили пропозицію», — заявив Ралф Вайт, представник Урядового контрольного управління США (ГАО).

Всі статті рубрики