Назавжди 40–річний

Назавжди 40–річний

Сьогодні Джонові Уїнстону Леннону виповнилося б 70. Учасник легендарної групи «Бітлз», рок–музикант, співак, поет, композитор, художник, письменник і борець за мир, британець Леннон був однією з найяскравіших особистостей ХХ століття. Його життя обірвалося 8 грудня 1980 року у Нью–Йорку від кулі психічно неврівноваженого Марка Чепмена (убивця й досі відбуває довічне ув’язнення). Тож цього року шанувальники творчості знаменитого «бітла» відзначатимуть іще один, сумний ювілей — 30–ті роковини від дня його смерті.

Долар котиться донизу

Долар котиться донизу

На світових валютних ринках триває падіння курсу американського долара, спричинене поганими прогнозами щодо стану американської економіки. Позавчора на торгах у Токіо долар упав до найнижчого за останні 15 років рівня щодо японської єни: 82,22 єни за «бакс». І це при тому, що починаючи з 2004 року уряд Японії тримає курс єни на заниженому рівні, щоб збільшити японський експорт та вийти з тривалої економічної кризи.

Червоний Дунай

Червоний Дунай

В Угорщині триває ліквідація наслідків екологічної катастрофи — прориву резервуара з високотоксичними відходами виробництва алюмінію. Не в змозі самотужки впоратися з проблемою такого масштабу, країна звернулася по допомогу до Єврокомісії.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Бо Лю того вартий

Бо Лю того вартий

Премія миру є однією з найбільш непередбачуваних із Нобелівських премій (скажімо, минулого року її несподівано отримав президент США Барак Обама). Цього року на здобуття цієї надзвичайно почесної нагороди претендувало аж 237 кандидатів, серед яких — 38 організацій. Учора Нобелівський комітет оголосив переможця: ним став китайський дисидент Лю Сяобо, якого відзначили «за тривалу та ненасильницьку боротьбу за фундаментальні права людини в Китаї».

Всі статті рубрики