Не остання Скрипочка в космосі

Не остання Скрипочка в космосі

У ніч на п’ятницю з космодрому Байконур стартував модернізований космічний корабель «Союз–ТМА» з інтернаціональним екіпажем на борту. Разом з астронавтом Скоттом Келлі (США) і російським космонавтом Олександром Калері о другій годині ночі від Землі відірвався й уродженець Запоріжжя, де й досі мешкають його батьки, Олег Скрипочка.

«Могильовщина» не вітається

«Могильовщина» не вітається

«Українській міліції дали автомат і практично необмежену владу, але не подбали про встановлення ефективного громадського контролю за її діяльністю, по суті, дозволивши правоохоронцям чинити те свавілля, свідками якого ми всі нині є. А тепер міліцію, наділивши її додатковими повноваженнями, хочуть остаточно перетворити на каральний орган? — висловив «УМ» своє обурення голова громадської організації «Центр захисту прав людини «Свобода» Богдан Хмельницький. — Гадаю, Багіров виступає не від імені громадськості, а від імені своїх покровителів у керівництві МВС».

Усе, як тоді

Усе, як тоді

Цієї неділі в місті Лева відбудеться традиційний марш до 68–ї річниці створення Української повстанської армії (УПА). Попри те, що «день народження» УПА припадає на день Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня, організатори вирішили подбати про вшанування пам’яті героїв визвольної боротьби заздалегідь. Та й, мовляв, вихідний день для маршів краще підходить, ніж робочий. Ініціатором заходу виступили Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять», за підтримки Центру досліджень визвольного руху, а також магазин зброї та спорядження «Штурм».

Назустріч здоров’ю

Назустріч здоров’ю

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Учасники пробігу, а це понад 2 тисячі осіб, стартують сьогодні об 11–й годині ранку і подолають дистанцію довжиною у три кілометри. Аби взяти участь, варто зареєструватися. Мінімальний реєстраційний внесок учасника — 30 гривень. Але чимало людей сплатили значно більше. Серед них — відомі виконавці Ані Лорак, Анжеліка Рудницька, Марічка Бурмака, Фома (гурт «Мандри»). До слова, бігти, якщо погана фізична підготовка, зовсім необов’язково, — можна пройти ходою. Троє ж найшвидших бігунів отримають призи.

З вірою в Бога і пошаною до природи

З вірою в Бога і пошаною до природи

У дату «трьох десяток» у 187 країнах відбудеться глобальне святкування всесвітнього Дня дій на захист клімату — найбільшої в історії практичної екологічної акції під егідою міжнародного руху 350. Україна також долучилася — в обласних центрах нашої країни 10.10.10 садитимуть дерева, будуватимуть велопарковки, здаватимуть на переробку макулатуру. Утім головна подія в рамках екологічної акції — проведення Дня духовного служіння заради збереження життя на планеті. З такою метою завтра, починаючи з 10:00, різні релігії та духовні течії об’єднаються у спільній молитві. Зокрема, молитимуться в усіх церквах Київської архiєпархії УГКЦ та Київсько–Житомирської дієцезії (Римо–католицька церква). Також незвичайну недільну літургію відслужать у Німецькій євангельсько–лютеранській общині святої Катерини. Екологічна лекція, духовне служіння та звернення до віруючих відбудуться і в головній мечеті Києва. За захист довкілля навіть медитуватимуть у кількох центрах медитації.

Друг по скептицизму?

Друг по скептицизму?

«Вважайте, що ми друзі», — такими словами привітав позавчора Віктора Януковича в Парижі Ніколя Саркозі. Президент Франції відзначив, що «французи як друзі готові підтримати вас у всіх ваших пріоритетних напрямах».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Знову «двійка» по–кримськи

Знову «двійка» по–кримськи

Володимир Щербина — третій фігурант у наочно–показовій «екзекуції» мерів міст і містечок Південного берега Криму, що почалася наприкінці минулого місяця. Відмінність тільки та, що градоначальнику Алупки Андрію Харитонову і селищному голові Лівадії Анатолію Мамикіну (днями Центральний райсуд Сімферополя продовжив йому термін утримування під вартою ще на 10 діб) інкримінують земельні махінації, а от їхньому алуштинському колезі — зловживання службовим становищем.

Здирники чи борці за справедливість?

Здирники чи борці за справедливість?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Співробітники УБОЗ Миколаївського облуправління міліції в Одесі затримали 35–річного керівника Всеукраїнської громадської організації «Комітет боротьби з організованою злочинністю і корупцією» Олексія Косарєва. За даними міліції, активісти цієї громадської організації нібито відвідували підприємницькі структури, вимагаючи у власників гроші за те, що не повідомлятимуть правоохоронні органи про порушення законодавства, виявлені під час відвідування і перевірок. Усього правоохоронці задокументували 14 епізодів їхньої протиправної діяльності, сума збитків перевищує 100 тисяч гривень. Під час обшуку в офісі комітету також вилучили два газові пістолети, пістолет «Макарова» травматичної дії та мисливську рушницю. Проти затриманих порушено п’ять кримінальних справ за здирництво.

Всі статті рубрики